Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Obavy z koronavirových úprav byly liché. Jednadvacítka odcestuje na ME v plné síle

Žádné změny na poslední chvíli kvůli koronaviru. Fotbalová reprezentace do 21 let odcestuje na úvodní část mistrovství Evropy do Slovinska v kompletním složení. Všech 23 hráčů z původní nominace trenéra Karla Krejčího absolvovalo testy na covid-19 s negativním výsledkem.

Česká jednadvacítka
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Mladí reprezentanti se sešli v neděli večer a dnes dopoledne stihli společný trénink v Uhříněvsi. V 15 hodin se jednadvacítka přepraví leteckým speciálem z Prahy do Lublaně. Ze slovinské metropole se pak český tým přesune do Celje, kde od 24. do 30. března odehraje všechna tři utkání základní skupiny proti Itálii, Slovinsku a Španělsku.

"Jsme samozřejmě rádi, že první testy na koronavirus v rámci srazu dopadly příznivě a můžeme odjet na Euro s kompletním týmem. Nemuseli jsme tak sahat k žádným úpravám kádru, což by takto krátce před turnajem mohla být další komplikace," řekl kouč Krejčí pro web fotbal.cz.

"Nehledě na to, že čas pro přípravu je extrémně krátký a do prvního zápasu s Itálií jdeme po dvou společných trénincích. Pro případ potřeby s námi testy absolvovali i někteří náhradníci, těmto klukům jsme poděkovali za vstřícnost, protože byli připraveni zaskočit v případě vynucené změny," doplnil dvaapadesátiletý kouč. Jeho svěřenci si na stadionu Celje poprvé zatrénují v úterý od 18 hodin a o den později vstoupí do turnaje duelem s Itálií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články