Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Obavy naplněny. Pátrací tým našel vrak letadla, v němž cestoval Sala

Speciální pátrací tým objevil letadlo, v němž cestoval argentinský fotbalista Emiliano Sala a pilot. V troskách je mimo jiné viditelné i jedno tělo. Totožnost zatím nelze potvrdit, jelikož stroj zůstává na dně moře a záběry byly pořízené dálkově řízenou ponorkou.

Letoun se ztratil 21. ledna nad Lamanšským průlivem, z radarů zmizel poblíž jednoho z Normanských ostrovů. Sala letěl z Nantes do Cardiffu, který ho koupil z tohoto francouzského klubu za 17 milionů eur. Osmadvacetiletý Argentinec se měl stát nejdražší posilou velšského účastníka Premier League v historii.

Oficiální pátrání po Salovi a pilotovi malého letadla Davidu Ibbotsonovi záchranáři ukončili bez úspěchu po třech dnech. Už tehdy konstatovali, že naděje na objevení přeživších je mizivá.

Další pátrání posléze umožnila veřejná sbírka, které se zúčastnili i Diego Maradona či Lionel Messi a v níž se vybralo přes 300 tisíc eur (více než sedm milionů korun).

V neděli našli vyšetřovatelé letadlo pod hladinou poblíž ostrova Guernsey a dnes se pomocí dálkově řízené ponorky podařilo nahlédnout do jeho trosek. "Na základě analýzy videozáběrů jde o vrak hledaného letadla Piper Malibu a bohužel je na záběrech viditelné tělo uprostřed vraku," uvedl v prohlášení britský úřad pro vyšetřování leteckých nehod AAIB, který nyní řeší další kroky společně s rodinami obou cestujících a policií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články