Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

O víkendu začne jarní část Gambrinus ligy, týmy oslabila vlna odchodů

Praha – Bez řady kvalitních hráčů a ohroženy světovou hospodářskou krizí vstoupí fotbalové kluby do jarní části 1. ligy. Obavy z finančních potíží děsí týmy natolik, že letos prodaly své největší hvězdy většinou za průměrné ceny. Z české ligy odešli Václav Svěrkoš, Tomáš Galásek, Tomáš Necid, Mickael Tavares, Miroslav Slepička či Jan Rajnoch. Mezi nejpilnější prodejce patřila Slavia, ta se přesto jako jediná nahlas pasovala na kandidáta na letošní titul.

Výrazně oslaben nastoupí do jarní části 1. ligy Baník Ostrava, který přišel o Svěrkoše a Galáska. Ti byli klíčovými postavami týmu, který zakončil podzimní část na třetím místě a vyhlašoval ještě vyšší ambice. Nejméně oslabena z vedoucí trojice je tak zřejmě Mladá Boleslav, ačkoli také ona přišla o důležitého hráče Jana Rajnocha.

V pražské Spartě, která před jarní částí figuruje na čtvrtém místě, proběhla v zimě řada změn v hráčském kádru, ale možná významnější je obměna obsazení trenérské lavičky. Vedle sebe nyní stojí Jozef Chovanec s ambiciózním Martinem Haškem. Jejich spolupráci zatím podle týmu funguje bezchybně, podle komentářů se ale situace může zhoršit. Rozhodující může být, v jaké formě se prezentují zkušení Patrik Berger, Tomáš Řepka a Jaromír Blažek.

O postup do některého z pohárů chce v jarní části usilovat oátý Liberec  a také sedmá Plzeň. Oba týmy mají poměrně stabilní a zkušený hráčský kádr na rozdíl od konkurentů z Olomouce, Teplic nebo Jablonce.

Z týmů na konci tabulky nejvíce posílil Žižkov. V týmu jsou teď zkušení hráči jako Jiří Sabou a Michal Pospíšil a také charismatický trenér Zdeněk Ščasný. Vedle předposlední Viktorie jsou sestupem ohroženy také České Budějovice, Kladno a především poslední Zlín, zřejmě největší kandidát na sestup. Z nejhoršího týmu podzimní části se šíří informace o špatných vztazích ve vedení, fotbalisty navíc trénuje  nezkušený Ladislav Minář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články