Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O Superpohár se na Letné bude hrát už 8. července

Praha - Fotbalisté Sparty a Plzně budou o premiérový český Superpohár hrát už ve čtvrtek 8. července, tedy o dva dny dříve, než svaz původně plánoval. Utkání, v němž týden před startem nového ligového ročníku nastoupí mistr ligy proti vítězi poháru, se uskuteční v Praze na Letné od 18:00 a diváci ho mohou zhlédnout v přímém přenosu na ČT4 nebo na zpravodajském webu ČT24.

Podle ředitele oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Iva Lubase vedlo ke změně termínu několik důvodů. "Za prvé 10. července se hraje v JAR zápas o třetí místo na mistrovství světa a za druhé Sparta jako účastník Ligy mistrů se dozví svého soupeře při losu až 21. června a teprve za dva tři dny bude známo, zda bude hrát v úterý, či ve středu. A pokud by spadla do úterního programu, tak od sobotního zápasu by měla málo času na přípravu," vysvětlil Lubas.

Zatímco v jiných evropských zemích je Superpohár tradiční součástí sezony, v českém fotbalu se o něj bude hrát poprvé. Zápas o trofej se vždy uskuteční na hřišti ligového šampiona. V případě, že mistrovský tým získá double, nastoupí proti němu poražený finalista poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články