Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

O sérii nám nešlo, chtěli jsme pohár. Soupeř byl ale lepší, hodnotili Kovář s Hložkem

Matěj Kovář a Adam Hložek neskrývali po neúspěšném finále Evropské ligy zklamání. Jejich Leverkusen nestačil na Atalantu Bergamo (0:3), německý tým navíc přišel o svou letošní neporazitelnost. Jak ale čeští fotbalisté prozradili po utkání, žádnou sérii v hlavách neměli. Leverkusen chce nyní sezonu zakončit úspěchem v dalším finále, tentokrát Německého poháru.

Čeští fotbalisté byli na trávníku ve třech: k Matěji Kovářovi se v druhé půli přidali Adam Hložek a Patrik Schick. Jejich snaha ale byla marná, Leverkusen poprvé v sezoně padl. S Atalantou prohrál 0:3. "Každý si chce zahrát finále. Kulisa byla fantastická a určitě na to budeme rádi vzpomínat, byť to samozřejmě bolí," hodnotil pro ČT Hložek.

"Je těžké do takovýchto zápasů naskočit. Šel jsem tam s pokynem to zjednodušit a nakopávat balony. Myslím, že tam něco vyšlo, ale jakmile jsme dostali třetí gól, tak jsem věděl, že je po zápase," připustil český hráč, který měl na stadionu i početnou podporu přátel a rodiny. "Měl jsem tu hodně lidí z Ivančic," dodal.

S výsledkem nicméně souhlasil: vyhrál lepší tým na hřišti. "Teď je to samozřejmě zklamání, nebylo to podle našich představ. Atalanta na nás byla dobře nachystaná. Zaslouženě vyhrála. Samozřejmě to bolí, ale nejlepší lék na to je ten, že za tři dny hrajeme další finále," připomenul i blížící se zápas s Kaiserslauternem v Německém poháru.

Matěj Kovář
zdroj: Reuters

To Matěj Kovář hlídal opačný konec hřiště – míč však ze sítě musel lovit třikrát. Gólman, který odchytal pohárové zápasy a v německé soutěži hrál roli dvojky, po zápase ocenil sílu italského soupeře. "Atalanta byla skvěle připravená, lepší tým zaslouženě vyhrál," přiznal český gólman ve službách německého mistra.

Dodal ale, že na rozdíl od Hložka nikdy neztrácel naději. Ani po třetí inkasované brance. "První gól to vždy nakloní na jednu stranu. Dodalo jim to sílu do žil. Stále jsem ale věřil. V této sezoně jsme ukázali spoustakrát, že jsme se i za takového stavu dokázali vrátit do hry. Bohužel to nebyl tento případ," litoval. 

Skončila tím unikátní série Bayeru, který neprohrál padesát jedna soutěžních utkání. "Sérii jsme ale v hlavách neměli, chtěli jsme vyhrát," uzavřel Kovář. Celý Leverkusen nyní čeká vyvrcholení Německého poháru. V sobotu změří ve finále síly s Kaiserslauternem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články