Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

O přestávce nám trenér řekl, co hrát, a otočili jsme to, řekl střelec Kalabiška

Lubomír Vlk, který je v Karviné ve funkci sportovního ředitele, ale dočasně zaskakuje za odvolaného kouče Jozefa Webera, má podle Jana Kalabišky na hráče hlavně motivační efekt. Střelec vítězné branky to řekl po výhře nad Jabloncem 2:1 a ocenil jeho rady o přestávce.

Jan Kalabiška
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Tři body zajistil Kalabiška třináct minut před koncem parádním zásahem z otočky. "Hrozně důležité, vydřené body," pochvaloval si střelec. "Naběhl jsem si tam ze strany do středu, Šiska (Šisler) to tam prostrčil, se štěstím jsem se otočil a snažil se to trefit placírkou na zadní. Věřil jsem si, že by to mohlo vyjít," popsal vítěznou branku.  

Karviná prohrávala 0:1 a za stavu 1:1 navíc soupeř nevyužil dvě stoprocentní šance Jovoviče a Mihálika. "Měli jsme na ně od začátku vlítnout a napadat je, to se ale moc nepovedlo. Před druhou půlí nám trenér v kabině dal nějaké rady, začali jsme je plnit a otočili jsme to. Moc jsme to potřebovali. Dlouho jsme nezvítězili. Teď se nám bude hrát snad s větší lehkostí," řekl Kalabiška.  

Přesun sportovního ředitele Vlka z kanceláře do kabiny měl podle něj především motivační efekt. "Udělal dvě změny v sestavě, moc změn se za tak krátkou dobu udělat nedá, tréninky byly víceméně totožné. Trenéři tam byli spíš na to nahecování a namotivování. Ale přesto jsme začátek zápasu neodehráli, jak jsme měli. Zlepšilo se to až po půli," řekl spokojený záložník.

Karviná tak získala víc klidu před zápasem s Baníkem v Ostravě v dalším kole. "Věřím, že se to projeví na hře. Potřebovali bychom v posledních dvou zápasech uhrát nějaké body, ať jsme před přestávkou aspoň v trošku větším klidu," řekl Kalabiška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články