Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

O osudu Zbrojovky se rozhodne do konce ledna

Brno - U kulatého stolu na půdě krajského úřadu se dnes v Brně sešli zástupci kraje, města, vedení Zbrojovky i družstva Věříme Zbrojovce, sdružujícího fanoušky fotbalu. Společně hledali řešení krize, která se kolem fotbalového klubu rozpoutala. O jeho osudu se má rozhodnout do konce ledna.

Kulatý stůl o osudu Zbrojovky Brno
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

"Ty v... ty ještě žiješ?" Takto neformálně přivítal primátor Roman Onderka svého jmenovce Prose a jakoby mimoděk charakterizoval nepřehlednou situaci, která kolem Zbrojovky v posledních dnech panuje. 

Majitel klubu Roman Pros dnes účastníky jednání u kulatého stolu informoval, že o finanční vstup do klubu už projevily zájem tři subjekty. Ve všech případech se podle Prose jedná o české společnosti. 

Do konce ledna má být jasno

Jednání o vstupu nového majitele do klubu musí být jasno do konce ledna. V tom případě slíbilo město i kraj, že budou klub podporovat stejně jako doposud. Finančně vstoupit do klubu však nikdo z nich nehodlá.

Pokud by jednání skončila neúspěchem, znamenalo by to zřejmě definitivní konec profesionálního fotbalu v Brně. V březnu by se totiž měly podávat přihlášky k profesionální licenci. 

Družstvo fanoušků je s dnešním výsledkem spokojené. Podle nich se alespoň začalo něco konkrétního dít. 

Zdroj
ČT Brno

Hlavní zprávy