Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

O osudu utkání Liberce v Bukurešti se rozhodne příští týden

Nyon - Na definitivní podobu výsledku úvodního utkání 4. předkola Evropské ligy si budou muset fotbalisté Liberce počkat až do příštího týdne. Čtvrteční duel s Dinamem Bukurešť byl krátce před koncem za stavu 2:0 pro hostující Liberec ukončen kvůli výtržnostem fanoušků. Disciplinární komise UEFA si nejprve chce pozvat zástupce rumunského celku, až poté vydá verdikt, který by měl být znám v úterý po mimořádném zasedání. Zástupci UEFA dnes uvedli, že může zůstat výsledek v podobě, v jaké byl v 88. minutě, nebo přiřkne Liberci vyšší výhru.

Závěr utkání v Bukurešti se změnil v "peklo" poté, co jeden z domácích fanoušků vběhl na hřiště, vytrhl rohový praporek u liberecké branky a začal s ním pobíhat po trávníku. Na hrací plochu pak vtrhli další diváci a hostující fotbalisté zasypáni sprškou kamení a různých předmětů se dali na úprk do kabin. Rakouský sudí Thomas Einwaller raději duel předčasně ukončil.

V podobné situaci už rozhodovala UEFA před dvěma lety, kdy se nedohrál zápas kvalifikace na evropský šampionát mezi Dánskem a Švédskem. Za stavu 3:3 vběhl domácí fanoušek na kodaňský stadion, Švédům pak byla přiřknuta kontumační výhra 3:0.

Bukurešťskému Dinamu hrozí kromě vysoké finanční pokuty také zavření stadionu a povinnost hrát domácí pohárové zápasy před prázdným hledištěm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články