Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

O'Neill: Hráči jsou zničení, ale já pyšnější být nemůžu

Hráči Severního Irska svou ztrátu z úvodního duelu baráže nedohnali a po bezbrankové remíze na šampionát pocestují Švýcaři. Trenér výběru Michael O'Neill po utkání uvedl, že si jeho tým postup zasloužil a na MS nepostoupil kvůli špatnému výkonu rozhodčího v prvním duelu.

Michael O'Neill
zdroj: Reuters

Jediný gól dvojzápasu vstřelil minulý čtvrtek v Belfastu Ricardo Rodríguez ze sporné penalty po údajné ruce Corryho Evanse. Švýcarům pak v neděli stačila k postupu i bezbranková remíza. "Byli jsme lepším týmem. Chvílemi jsme sice měli i štěstí, ale tlačili jsme domácí až do 94. minuty. Hráči jsou zničení, ale já nemůžu být pyšnější," řekl O'Neill.

Kontroverzní pokutový kop ho stále štve. "Nakonec jsme vypadli kvůli špatnému rozhodnutí v prvním utkání. Ale dobře jsme odpověděli a v odvetě hráli fantasticky," prohlásil osmačtyřicetiletý kouč. "Kdyby nebylo té penalty, hráli bychom prodloužení a bůh ví, jak by to dopadlo," doplnil O'Neill.

Trenér Švýcarska Vladimir Petkovic svůj výběr pochválil, přestože v nastavení málem přišel o těsný náskok, když Rodríguez z brankové čáry vykopl hlavičku Jonnyho Evanse. "Jsem spokojený se vším, co chlapci udělali, nejen v zápase se Severním Irskem. Tenhle tým má mimořádného ducha, pozitivní přístup a vůli. Vždycky chce dosáhnout těch nejvyšších cílů," uvedl Petkovic. 

Mrzelo ho pouze to, že domácí diváci při střídání vypískali útočníka Harise Seferovice, který v zápase zahodil několik velkých šancí. "Je to škoda, myslím, že bychom si měli vzít příklad z fanoušků Severního Irska," konstatoval Petkovic. Švýcaři si na MS zahrají počtvrté za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články