Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

O moc lepší už to být nemůže, chválil Arteta Arsenal po výhře nad United

Pro trenéra Arsenalu Mikela Artetu byl nedělní šlágr anglické ligy s Manchesterem United takřka dokonalým zápasem. Jeho svěřenci zvítězili 3:2 gólem z poslední minuty a udrželi pětibodový náskok v čele tabulky. Velkou chválu si od španělského kouče vysloužil střelec dvou branek Eddie Nketiah.

Mikel Arteta
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Na vedoucí trefu hostujícího Marcuse Rashforda ze 17. minuty rychle odpověděl Nketiah a jeho spoluhráč Bukayo Saka v 53. minutě otočil skóre.

Lisandro Martínez sice vyrovnal, ale United nakonec odjeli z Londýna bez bodu. Těsně před koncem strhující souboj rozhodl Nketiah patičkou.

"Byly tam emoce, vášeň i kvalita. O moc lepší už to být nemůže. Po vítězném derby s Tottenhamem jsme čelili tomuto soupeři a hráli opravdu dobře. Především ve druhém poločase byl náš výkon fantastický," řekl Arteta.

"Jsme klidní a odhodlaní zároveň. Zvládáme těžké momenty v utkání a nikdy nepanikaříme. Celou dobu jsme věřili, že můžeme zvítězit," doplnil čtyřicetiletý trenér, jehož mužstvo má v polovině ročníku pětibodový náskok na druhý Manchester City plus jeden duel k dobru.

Arteta ocenil třiadvacetiletého útočníka Nketiaha, jenž si v sezoně polepšil na devět soutěžních gólů a je nejlepším střelcem Arsenalu.

"Předvádí neuvěřitelné věci. Zranění Gabriela Jesuse pro nás bylo velkou ránou, ale Eddie společně s týmem odpověděl výjimečným způsobem. Všichni v klubu ho milují a on má Arsenal opravdu v srdci," prohlásil bývalý záložník.

O možném zisku prvního anglického titulu pro Arsenal od roku 2004 se příliš bavit nechtěl. "Kanonýři" jsou podle sázkových kanceláří největším adeptem na celkový triumf v Premier League.

"Vůbec nevím, že jsme favorité. V této lize rozhodují drobnosti. Zasloužíme si být první díky tomu, jak hrajeme. Ale je hodně věcí, které můžeme dělat mnohem lépe," dodal Arteta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články