Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

O lístky na Euro je velký zájem

Praha – Fotbalový evropský šampionát startuje až 8. června, ale už teď je o lístky na zápasy nejen české reprezentace velký zájem, internetový server dokonce občas kolabuje. Lístky si je možné zamluvit až do 29. února, v první polovině března pak proběhne losování těch zájemců, kteří si je nakonec budou moci skutečně koupit. Vstupenky nabízejí i dvě cestovní kanceláře. Kdo si koupil zájezd, má vstup na stadion jistý už teď.

Vratislavský fotbalový stadion
zdroj: ČT24

Zaregistrovat se a zařadit do slosování není tak jednoduché. Server občas kolabuje. Podle české fotbalové asociace však není důvod k panice. "Určitě se stane to, že třeba ty lidi, kteří budu vylosováni nezaplatí, takže ještě budou určitě ještě nějaká kola," ujistil mluvčí Fotbalové asociace ČR Jaroslav Kolář.

Na každý zápas reprezentace se dostane 3,5 tisíce Čechů. Vstupenka stojí od 750 do 3 100 korun. Kdo je ze zaregistrovaných zájemců dostane, rozhodne UEFA losem v březnu. "Tím, že lístky nejsou fyzicky na trhu, nemůže se s nimi obchodovat a zároveň se je snažit napodobit," vysvětlil Kolář.

Cenové kategorie lístků

- 120 eur (cca 3 100 korun) – hlavní a protilehlá tribuna

- 70 eur (1 800 korun)

- 30 eur (750 korun) – místa za brankami dole

UEFA prodává lístky i na konkrétní tým:

Fanoušci si mohou koupit zápasy svého národního týmu ve skupině - za tři zápasy zaplatí 230 eur (cca 6 000 korun) nebo na celý turnaj za 790 eur (20 500 korun). V případě, že například český tým dál nepostoupí, získanou fanoušci zbylé peníze zpět.

Lístky na Euro nabízejí i dvě cestovní kanceláře, které dostali povolení je prodávat. Součástí vstupenky je i ubytování, cena se tak pohybuje kolem 5 500 korun. "Nabídka platí do konce února a pak už nebude žádná," uvedl majitel CK Slan tour Ladislav Pešek.

Kdo pojede třeba jen na jeden zápas českých fotbalistů s cestovní kanceláří Slan Tour vlastním vozem, musí počítat s tím, že přespí v Harrachově a do Vratislavi na stadion pojede druhý den. "My bychom mohli udělat ubytování přímo ve Wroclavi. Fanoušek by pak zaplatil dvakrát třikrát víc, než platí teď, a to si myslím, že není naším cílem," dodal Pešek. Naopak Fotbal Travel své klienty doveze do těsné blízkosti Vratislavi. Cestovní kanceláře mají už nyní téměř všechny zájezdy na Euro vyprodány.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Richarda Samka a Lenky Drmotové
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články