Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

O ligovou neporazitelnost přišlo už i Atlético Madrid

Atlético Madrid prohrálo na hřišti fotbalistů Betisu Sevilla 0:1 a po středeční domácí prohře v Lize mistrů s Lille 1:3 zažilo další zklamání. Po Realu Madrid, který v sobotu utrpěl doma debakl s Barcelonou, tak ztratil neporazitelnost i poslední účastník La Ligy.

Giuliano Simeone a Romain Perraud v utkání Atlético Madrid – Betis Sevilla
zdroj: Reuters autor: Marcelo Del Pozo

V Seville o tom rozhodla Giménezova vlastní branka už ve 4. minutě. Domácí mohli přidat další gól, ale Fornals trefil břevno a původně nařízenou penaltu rozhodčí po zhlédnutí videa odvolal. Blízko k vyrovnání měl střídající Argentinec Correa, který dvakrát orazítkoval tyč.

Hosté, kteří budou hrát 26. listopadu v Lize mistrů na Letné, tak zůstali na čtvrtém místě a na vedoucí Barcelonu ztrácejí už deset bodů. Betis, který se o dva dny později představí v Konferenční lize v Mladé Boleslavi, je v neúplné tabulce pátý.

San Sebastian utrpěl na svém hřišti už čtvrtou porážku ze šesti zápasů, tentokrát od Osasuny Pamplona 0:2. Do střelecké listiny se zapsali Torró a Chorvat Budimir. Příští soupeř Viktorie Plzeň v Evropské lize má daleko do formy z minulého ročníku, která mu vynesla účast v této soutěži. Dva z pěti mistrů Evropy Le Normand a Merino ho v létě opustili a největší hvězda útočník Oyarzabal má na kontě jediný gól.

Nováček Leganés doma porazil Celtu Vigo 3:0 a z vítězství se radoval poprvé po osmi zápasech. Tým z madridského předměstí dal v předchozích deseti kolech jen šest branek, dnes stihl tři za jeden poločas a opustil sestupové příčky.

Vedení zařídil po necelé hodině hry García, který nastoupil teprve podruhé v základní sestavě a vstřelil první gól v nejvyšší soutěži. Náskok pak zvýšili střídající hráči Srb Brašanac a González. I pro ně to byla gólová premiéra v La Lize.

Yvan Neyou a Matija Nastasic z klubu Leganés
zdroj: Reuters autor: Ana Beltran

Poslední Valencie sahala po první venkovní výhře na hřišti Getafe. Postaral se o to Argentinec Barrenechea, který se trefil poprvé od letního příchodu z italského Frosinone. V poslední minutě ale Uruguayec Arambarri vyrovnal z penalty (nařízené za ruku) a hosté zůstali na dně tabulky.

Španělská fotbalová liga – 11. kolo:

Leganés – Celta Vigo 3:0 (59. García, 78. Brašanac, 82. González)
Getafe – Valencie 1:1 (90. Arambarri z pen. – 36. Barrenechea)
Betis Sevilla – Atlético Madrid 1:0 (4. vlastní Giménez)
San Sebastian – Pamplona 0:2 (23. Torró, 34. Budimir)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články