Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

O Francouze Pogbu se přetahuje Real Madrid s Manchesterem United

Šikovný záložník Juventusu Turín předvádí na Euru kvalitní výkony a očekávaně se stal horkým přestupovým zbožím. Italský velkoklub by svůj klenot sice rád udržel, jenže zájem projevil Real Madrid a Pogba by se na stadion Santiaga Bernabeu rád podíval. Do hry však vstoupil také Manchester United v čele s Josém Mourinhem, který chce záložníka přetáhnout k sobě za každou cenu.

Paul Pogba
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

United a Real krouží kolem Pogby jako supi, ale Juventus hráče prodat nechce. Oba zájemci tak v první řadě budou muset zaplatit minimální cenu, která činí závratných 2,7 miliardy korun, a poté se očekává velká přetahovaná. Pokud United dokáže vytvořit vyšší nabídku, bude muset José Mourinho svést ještě jednu bitvu, a to přímo se samotným hráčem. Pogba se totiž netají tím, že by raději hájil barvy současných vítězů Ligy mistrů.

Paul Pogba se tak nejspíš připojí k Rudým ďáblům pouze v případě, kdy se přestup do Realu ukáže jako nemožný. Trenér José Mourinho však doufá, že španělský klub přeplatí a Francouzovi nabídne vyžadovanou mzdu 8 milionů korun na týden, která by jeho rozhodnutí mohla změnit.

Jeho esem v rukávu je poté hráčův agent Mino Raiola, který už Mourinhovi do United přivedl Zlatana Ibrahimovice z PSG a také arménského záložníka Henrikha Mkhitaryana, který doposud hrál za Borussii Dortmund. Sám Raiola tvrdí, že by se mu mnohem více líbil Pogbův návrat do United než přestup do Madridu.

Pogba opustil Old Trafford v roce 2012 a klíčovou roli sehrál právě Raiola. U kormidla týmu byl tehdy ještě sir Alex Ferguson, který agenta vinil ze ztráty důležitého hráče.

"Existují jeden nebo dva fotbaloví agenti, které jednoduše nemám rád a Mino Raiola, agent Paula Pogby, je jedním z nich. Nevěřil jsem mu od první chvíle, co jsem ho poznal. Měli jsme Paula podepsaného na tři roky s jednoletou opcí, kterou dychtivě chtěli podepsat. Jenže na scéně se objevil Raiola a naše první setkání bylo fiasko. On a já jsme byli jako olej a voda," uvádí Ferguson ve své knize chvíli, která znamenala odchod nadějného hráče do Juventusu.

Odchod legendy

Mourinho začal v United oficiálně působit v pondělí a kromě hráčských změn dostane novou tvář i lavička. Poprvé po 29 letech totiž u ďáblů nebude působit legenda Ryan Giggs, který se bude snažit nastartovat svoji manažerskou kariéru jinde.

"Je načase, aby se Giggs postavil na vlastní nohy a čelil výzvám. Mluvím o jeho pokerové tváři. Má v sobě kus oceli, která je pro tuto práci pod tlakem důležitá stejně jako charakter a osobnost," sdělil na Velšanovu adresu Ferguson.

Zdroj
Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články