Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

O druhý superpohár se utká Plzeň s Boleslaví

Plzeň - Podruhé v české fotbalové historii se střetne mistr ligy s vítězem Ondrášovka Cupu o triumf v SYNOT TIP Superpoháru. Podruhé se o zisk nové trofeje bude snažit Viktoria Plzeň, která loni prohrála 0:1 se Spartou. Letos ji vyzve Mladá Boleslav. Utkání se koná v plzeňských Štruncových sadech dnes od 17:30. Hlavním rozhodčím utkání bude Pavel Královec, jeho asistenty budou Kryštof Mencl a Josef Košec. Přímý přenos vysílá ČT4 a web Sportživě.cz.

Zatímco pro Mladou Boleslav půjde o ostrý start do sezony, Plzeň už má za sebou dvě utkání 2. předkola Ligy mistrů s Pjunikem Jerevan, v nichž nastřílela devět branek. A hned ve středu ji čeká souboj s norským Rosenborgem Trondheim ve 3. předkole.

Trenér Pavel Vrba tak bude v pátek šetřit některé opory. "Plzeň má silný kádr dvaceti hráčů. Budu chtít rozložit síly mezi všechny hráče," řekl Vrba po utkání s Pjunikem. Zároveň odmítl spekulace, že by Plzeň zápas vypustila a soustředila se hlavně na boj o prestižní Ligu mistrů. "Superpohár je soutěžním zápasem a budeme ho chtít vyhrát. Je to lákavá představa, získali jsme národní pohár, pak mistrovský a tento nám chybí. V zahraničí se jedná o velmi prestižní utkání a my bychom rádi pomohli k upevnění jeho postavení v Čechách," dodal Vrba.

Také Mladá Boleslav se příští týden pustí do boje v 3. předkole Evropské ligy. Trenér Miroslav Koubek však zřejmě postaví nejsilnější sestavu, aby si hráče vyzkoušel i mimo přípravné zápasy, které se ale Mladoboleslavským dařily: ani jednou neprohráli a gól nedali jen skotskému Dunfermline. "Věřím, že na přípravu navážeme hned od začátku sezony. Superpohár bereme s plnou vážností! Chceme v něm uspět a výkonem přispět k rozvoji této tradice u nás," řekl Koubek, který také věří, že Superpohár brzy získá takovou prestiž jako v zahraničí.

Oba celky na sebe v tomto roce narazily už třikrát. Vedle ligového duelu, který skončil výhrou domácí Plzně 3:1, se utkaly také ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. Tam byla úspěšnější Mladá Boleslav, která jak doma, tak venku zvítězila 2:1.


Utkání se bude hrát na plzeňském stadionu ve Štruncových sadech, který prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Diváci tak mohou pouze na hlavní tribunu, která má kapacitu 5 400 míst. Vstupné je 100 korun, držitelé permanentek na Plzeň mají vstup zdarma. Mladá Boleslav pak pro své fanoušky pořádá zájezd zdarma.

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Daněk - Rajtoral, Brezinský, Ševinský, Jiráček - Ďuriš, Darida, Trapp, Kolář, Pilař - Hora.

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Neuwirth, Rolko, Šírl - Wojnar, Procházka, Opiela - Kulič, Chramosta, Štohanzl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články