Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

O čelo La Ligy se dělí trio Real, Barcelona a Atlético

Madrid - Fotbalisté Barcelony vyhráli ve španělské lize nad Sevillou 4:1 a ještě více vyrovnali situaci v čele tabulky. Po 23. kole mají 57 bodů stejně jako druhý Real Madrid, který zvítězil doma nad Villarealem 4:2, a třetí Atlético Madrid. Všechny tři týmy mají shodnou bilanci: osmnáct výher, tři remízy a dvě porážky. Barcelona tak vévodí tabulce jen díky lepšímu skóre.

Barcelona na podmáčeném terénu na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána brzy prohrávala, když se v 15. minutě prosadil díky teči obrany Alberto Moreno. Ještě do poločasu však Katalánci skóre otočili: po centru Messiho se napřed z ofsajdu trefil Alexis Sánchez, o druhý gól se postaral sám Messi pohlednou ranou z hranice vápna.

Argentinský útočník se v minulém kole proti Valencii (2:3) trefil z penalty, dnes poprvé od konce září, kdy se podílel na výhře 2:0 nad Almeríou, přidal v La lize i gól ze hry. V dobrém výkonu pak pokračoval i po přestávce, kdy zvýšil na 3:1. Poslední branku dal krátce před koncem obloučkem Cesc Fábregas.

V zápase Realu skóre otevřel už po sedmi minutách Gareth Bale, využil chybu Josého Antonia Dorada a samostatný únik dotáhl do úspěšného konce. Pro čtyřiadvacetiletého záložníka to byla devátá ligová branka v sezoně. Bale se podepsal i pod druhý gól, na který přihrál Karimu Benzemovi. Hosté stihli ještě do poločasu zareagovat přesnou trefou Maria Gaspara. Dvacet minut po změně stran ale vrátil "Bílému baletu" dvougólové vedení Jesé.

Villarreal dokázal utkání ještě jednou zdramatizovat po precizně provedeném přímém kopu Mexičana Giovaniho Dos Santose, ale tři body pro domácí zpečetil ranou k pravé tyči znovu Benzema. Ten je po Ronaldovi s 12 góly druhým nejlepším střelcem klubu.

Fotbalisté San Sebastianu nedokázali naplno využít porážky Villarrealu a na pátou "Žlutou ponorku" ztrácejí na šestém místě tabulky tři body. V posledním utkání dnešního programu bude Barcelona usilovat v Seville o návrat do čela tabulky.

Pamplona zvládla utkání s Getafe

Pamplona si poradila 2:0 doma s Getafe a posunula se čtyři body od sestupových příček. O její výhře rozhodl už v šesté minutě ranou z první Orol Riera, druhý gól přidal těsně před koncem Roberto Torres. Getafe čeká na výhru osm kol a venku prohrálo popáté za sebou s celkovým skóre 0:14.

Elche promrhalo dvoubrankové vedení na hřišti Valladolidu a remizovalo 2:2. Soupeř vyrovnal díky dvěma brankám Humberta Osoria mezi 71. a 78. minutou a na nejvyšší sestupové osmnácté příčce ztrácí na dvanácté Elche čtyři body.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:

Valencie - Betis Sevilla 5:0 (44. a 68. Paco, 41. Mathieu, 62. Feghouli, 79. Vargas), Vallecano - Málaga 4:1 (26. a 63. Falqué, 28. Arbilla, 45.+1 Larrivey z pen. - 72. Jakovenko), Real Madrid - Villarreal 4:2 (25. a 76. Benzema, 7. Bale, 64. Jesé - 43. Mario, 69. Dos Santos), Pamplona - Getafe 2:0 (6. Riera, 88. Torres), Valladolid - Elche 2:2 (71. a 78. Osorio - 34. Corominas, 66. Manu), San Sebastian - Levante 0:0. FC Sevilla - FC Barcelona 1:4 (15. Moreno - 44. a 56. Messi, 34. Sánchez, 87. Fábregas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články