Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

O Bednáře se kvůli drogám zajímá i anglická asociace

Birmingham - Drogovou aférou českého útočníka Romana Bednáře už se zabývá i anglická Fotbalová asociace. Do případu se vložila i hráčská asociace PFA, která kanonýrovi West Bromwiche nabídla lékařskou pomoc a odvykací kúru. Bulvární list News of the World v neděli otiskl fotografie zachycující, jak si Bednář obstarával drogy. Dealerovi údajně o předchozím víkendu zaplatil 400 liber za kokain a dalších 20 za marihuanu. Útočník tvrdí, že drogy nebyly pro něj. V případě, že by byl Bednář shledán vinným, mohl by od svazu dostat dlouhý zákaz činnosti.

West Bromwich se tento týden sejde s Bednářem

Do vlastního vyšetřování se pustilo i vedení West Bromwiche, které ihned po vypuknutí skandálu fotbalistu suspendovalo. Na tento týden si naplánovalo schůzku s hráčem i jeho agentem. "Už to zašlo tak daleko, že já jako trenér s tím nic nezmůžu. Nemůžu ho vzít zpátky do mužstva a říct, že se nic neděje. Tohle se prostě nedá zamést pod koberec," řekl trenér Tony Mowbray deníku Birmingham Mail. Pokud se obvinění prokáže, klub Bednáře zřejmě propustí, napsal list.

Britské listy mezitím připomínají příběhy fotbalových hvězd, jimž kokain zničil kariéru. Deník Independent například připomněl někdejšího hráče Evertonu Marka Warda, který po skončení kariéry ve finanční nouzi nevědomky pronajal dům překupníkům kokainu a nakonec putoval na osm let za mříže. 

Ward byl odsouzen za držení kokainu za účelem další distribuce, což není daleko od toho, co podle novin přiznal i Bednář. "Vím, že to od čerstvě propuštěného bude znít divně, ale vážně nechápu, proč se Bednář dostal do pozice, že ho vůbec může někdo obvinit. Nedokážu pochopit, jak může hráč s perspektivou zápasů na Anfield Road nebo Old Trafford riskovat všechno, co má, jen aby se dostal k drogám," řekl Ward.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články