Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Novým trenérem Realu Madrid se stal podle očekávání Benítez

Madrid - Real Madrid podle očekávání povede v příští sezoně Rafael Benítez. Španělský kouč, který kvůli angažmá u "Bílého baletu" odešel z Neapole, podepsal s klubem smlouvu na tři roky. U týmu nahradil Itala Carla Ancelottiho.

Sport
zdroj: ČT4

Benítez už v minulosti v Realu vedl mládežnické výběry a rezervní tým. Za sebou má mimo jiné úspěšné angažmá ve Valencii, se kterou dvakrát vyhrál ligu (2002, 2004) a Pohár UEFA (2004). S Liverpoolem zvítězil v Lize mistrů (2005) a s Chelsea v Evropské lize (2013). Poslední dva roky strávil v Neapoli.

"Vracím se domů, prožívám hodně emocí," řekl Benítez, který je pro Real už třináctým koučem za posledních dvanáct let. "Tohle je nejlepší tým, který jsem kdy vedl. A když máte takové hráče jako tady, tak musíte útočit, dávat góly a pokud možno vyhrávat pohledným fotbalem," dodal.

Ancelotti přišel do Realu v červnu 2013 z Paris St. Germain. Bývalý kouč Chelsea, AC Milán či Juventusu s "Bílým baletem" vloni vyhrál Ligu mistrů, v této sezoně ale vypadl v semifinále s Juventusem. V domácí lize skončil druhý o dva body za Barcelonou a ze Španělského poháru vypadl už v osmifinále s městským rivalem Atléticem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články