Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Novým trenérem PSG byl jmenován Ancelotti

Paříž – Vedení lídra francouzské fotbalové ligy Paris St. Germain odvolalo trenéra Antoina Kombouarého a jeho nástupcem podle očekávání jmenovalo zkušeného italského kouče Carla Ancelottiho. Ten byl bez angažmá od května, kdy ho propustila londýnská Chelsea. Domluvil se na smlouvě na dva a půl roku, k týmu se připojí 1. ledna na soustředění v Kataru.

Nový trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti
zdroj: ISIFA

Osmačtyřicetiletý Kombouaré, bývalý hráč PSG a oblíbenec fanoušků, u mužstva skončil i přesto, že po 19 kolech je PSG v čele francouzské ligy o tři body před Montpellierem. Osudným se mu však zřejmě stalo, že nedokázal s týmem postoupit ze základní skupiny Evropské ligy.

Doplatil rovněž na vysoké nároky nových katarských majitelů, kteří od květnového příchodu do klubu investovali do posil zhruba 85 milionů eur a chtěli mít na lavičce kouče se zvučnějším jménem.

Tím je dvaapadesátiletý Ancelotti, který se proslavil hlavně v AC Milán, s nímž dvakrát vyhrál Ligu mistrů. Chelsea pak dovedl k anglickému titulu i k triumfu v Anglickém poháru. Předtím působil také v Juventusu Turín a Parmě. V týmu PSG se sejde se sportovním ředitelem Leonardem, s nímž se zná ze společného působení v AC Milán.

Podle informací médií by si mohl Ancelotti v PSG přijít až na sedm milionů eur ročně (asi 180 milionů korun), což by z něj udělalo nejlépe placeného trenéra v historii francouzské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články