Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Novým trenérem fotbalistů Chelsea je Ancelotti

Londýn - Carlo Ancelotti se podle očekávání stal novým trenérem Chelsea, v níž chytá česká reprezentační jednička Petr Čech. Italský fotbalový kouč, jenž v neděli po osmi letech skončil v AC Milán, podepsal na Stamford Bridge tříletou smlouvu. Ancelotti, který 10. června oslaví padesáté narozeniny, nahradí v Chelsea Nizozemce Guuse Hiddinka. Ten vedl londýnský klub od února po odvolání Brazilce Luize Felipeho Scolariho a nyní se vrací ke své hlavní práci u ruského národního týmu.

O příchodu Ancelottiho do Chelsea se spekulovalo už delší dobu. Šestadvacetinásobný italský reprezentant a účastník dvou mistrovství světa však nechtěl své další kroky komentovat, dokud neukončil angažmá v Miláně. V něm byl od roku 2005 jeho svěřencem český obránce Marek Jankulovski.

Ancelotti se tak stal třetím Italem na lavičce Chelsea za posledních 11 let. Následoval tak Gianluku Vialliho (1998-2000) a Claudia Ranieriho (2000-2004)."Carlo byl vynikajícím kandidátem na tuto práci. Dlouhodobě prokazoval schopnost budovat týmy, které úspěšně bojovaly v domácích i evropských soutěžích. Jsme si jisti, že mu my všichni v Chelsea připravíme vřelé přivítání, a těšíme se na práci s ním," uvedli představitelé londýnského klubu v tiskovém prohlášení.

Italský kouč strávil v Miláně osm let

Ancelotti trénoval v Miláně od roku 2001 a s klubem, v němž v roce 1992 ukončil aktivní kariéru, získal jeden ligový titul a dva triumfy v Lize mistrů. Předtím vedl dva roky Juventus, pracoval také v Parmě a v Reggianě. 

Jako hráč vyhrál záložník Ancelotti v Parmě a AC Milán celkově třikrát italskou ligu a v černočerveném dresu také dvakrát Pohár mistrů evropských zemí, předchůdce dnešní Ligy mistrů.

"Liga mistrů je pro mě nejlepší soutěž na světě a všichni ji chtějí vyhrát. Chelsea v ní má skvělou bilanci, pět semifinále v šesti letech, ale teď už potřebujeme zvítězit," uvedl Ancelotti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články