Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Novým trenérem fotbalistů Chelsea bude Guus Hiddink

Londýn - Novým trenérem londýnské Chelsea se stane Guus Hiddink a nahradí tak odvolaného Luize Felipe Scolariho. Nizozemský kouč oficiálně převezme aktuálně čtvrtý tým anglické Premier League příští týden, už v sobotu však bude své budoucí svěřence sledovat v pohárovém utkání proti Watfordu. Hiddink současně zůstává na lavičce ruské fotbalové reprezentace.

Dvaašedesátiletý Hiddink, jenž dostal od ruského fotbalového svazu souhlas k tomu, aby současně mohl vést tamní národní tým, nahradí na postu trenéra Chelsea odvolaného brazilského kouče Luize Felipe Scolariho. Ten skončil po sobotní bezbrankové remíze na domácím hřišti s Hullem. Šlo o čtvrtý nerozhodný výsledek v posledních deseti zápasech.

Hiddink zůstane v Chelsea do konce sezony, pak se uvidí

Hiddink bude Chelsea sledovat už v sobotu při pohárovém utkání na hřišti Watfordu. Týmu se ujme příští týden. "Není moc času na přípravu, ale tohle je výjímečná situace," řekl Hiddink rozhlasové stanici Radio 538.

Nizozemský kouč, jenž v posledních letech vedl národní týmy Jižní Koreje nebo Austrálie, zůstane v Chelsea minimálně do konce sezony. "Jsou dva scénáře - dopadne to špatně a já se vrátím na východ, nebo to půjde dobře. Nemohu ale myslet tak daleko dopředu," dodal.

Hiddink dovedl loni Rusko do semifinále mistrovství Evropy a počtvrté za sebou tak dokázal na velkém turnaji postoupit do vyřazovací fáze - navíc pokaždé s jiným týmem.

Abramovič uvažoval o Grantovi či Ancelottim

Chelsea je v anglické Premier League aktuálně až na čtvrtém místě a na vedoucí Manchester United, který má zápas k dobru, ztrácí sedm bodů.

V hledáčku majitele klubu, ruského miliardáře Romana Abramoviče, byl podle informací medií také bývalý trenér Chelsea Avram Grant, kouč West Hamu a bývalý útočník Chelsea Ital Gianfranco Zola a trenér AC Milan Carlo Ancelotti.

Nizozemský trenér Guus Hiddink
zdroj: Wikipedia
Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články