Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Novým koučem brazilských fotbalistů je Menezes

Sao Paulo - Novým trenérem brazilské fotbalové reprezentace se stal dosavadní kouč Corinthians Mano Menezes. Nahradil tak dosavadního lodivoda Brazilců Carlose Dungu. Svaz se na osmačtyřicetiletého trenéra zaměřil poté, co předchozího kandidáta Muricyho Ramalha odmítlo uvolnit Fluminense. Menezes je jedním z trojice koučů, o které měli svazoví funkcionáři již dříve zájem. V pátek oslovil Teixeira trenéra Fluminense Ramalha, jeho klub mu ale vzápětí nedal svolení k odchodu a z angažmá čtyřiapadesátiletého kouče sešlo.

Menezes se ujal týmu Corinthians po sestupu do druhé ligy v roce 2008 a pomohl mu k návratu do nejvyšší soutěže. V posledním ročníku pak s mužstvem ze Sao Paula vybojoval pohárové vítězství. Z druhé ligy předtím vytáhl i Grémio. "Naše rozhodnutí ovlivnilo to, že potřebujeme zahájit okamžité přebudování národního týmu," uvedl pro svazové stránky prezident federace Ricardo Teixeira s tím, že Menezes do takové koncepce zapadá.

"Celé Brazílii chci říct, že nabídku oficiálně se spokojeností a pýchou
přijímám," uvedl dnes Menezes na tiskové konferenci. Reprezentace pětinásobných mistrů světa se pod novým trenérem poprvé sejde před přípravným utkáním proti Spojeným státům americkým, které je na programu 10. srpna v New Jersey. U brazilské reprezentace skončil po porážce s Nizozemskem ve čtvrtfinále světového šampionátu Dunga, jenž tým vedl čtyři roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články