Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nový trenér Bayernu Kovač vyzrál na Bayern. A Frankfurt má první pohár za 30 let

Pikantní souboj nabízelo finále Německého poháru mezi Frankfurtem a Bayernem. Nejenže Eintracht mohl vyhrát první trofej po 30 letech, ale zároveň se nadcházející trenér Niko Kovač postavil proti svému budoucímu zaměstnavateli. A i jeho know-how nakonec dotáhlo Frankfurt k vítězství, stejně jako dva góly útočníka Anteho Rebiče.

Radující se Niko Kovač
zdroj: Reuters autor: KAI PFAFFENBACH

Frankfurt byl ve finále i loni, ale to prohrál s Dortmundem a prodloužil své čekání na trofej od roku 1988. Tentokrát už svou šanci využil. K triumfu ho dovedl chorvatský trenér Niko Kovač, který po sezoně zamíří právě do Bayernu, kde vystřídá Juppa Heynckese.

V 11. minutě přišel na vlastní polovině o míč záložník Bayernu Rodríguez a Rebič potrestal jeho chybu gólem. V úvodu druhého poločasu ale Bayern vyrovnal, když Kimmichovu zpětnou přihrávku zužitkoval bodlem kanonýr Lewandowski.

Rozhodující moment přišel osm minut před koncem, kdy Frankfurt podnikl ojedinělý protiútok, po dlouhém pasu si Rebič zpracoval míč mezi dvěma obránci a prostřelil gólmana podruhé. V nastavení pak Gačinovič využil zoufalé snahy Bayernu a po brejku trefil opuštěnou branku, z níž gólman Ulreich vyběhl na rohový kop.

Je nám líto, video expirovalo.
Frankfurt nečekaně porazil Bayern a získal Německý pohár
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články