Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nový plzeňský trenér Bečka: Cítím odpovědnost, ale ne strach

Plzeň - Velká šance spadla do klína Zdeňku Bečkovi. Nový hlavní trenér plzeňských fotbalistů v klubu sám hrával a poté pomáhal jako asistent trenéra. Po odvolání Romana Pivarníka přebírá dočasně vedení klubu. Trenérská premiéra jej čeká v příštím kole s Hradcem Králové.

Zdeněk Bečka trénuje Plzeň
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Cítím obrovskou zodpovědnost, ale nové role se nebojím. Cílem i nadále zůstává obhajoba mistrovského titulu. Cítím jako svou velkou povinnost v této chvíli Viktorce pomoci a převzít odpovědnost," řekl Bečka. "Teď musíme udělat tlustou čáru, začít od nuly a řádně se nachystat na zbývající ligové zápasy," dodal krátce po nedělním tréninku, který vedl.

O kompetence se rozdělí s dalším dosavadním asistentem Pavlem Horváthem. "S Pavlem se známe dlouho, vím, co od něj mohu čekat a v čem mě může podpořit. Proto jsem chtěl, aby byl mým asistentem. Hlavní odpovědnost ale ponesu já a budu mít i poslední slovo, jinak to ani nejde," řekl Bečka, který má potřebnou licenci, zatímco Horváth si ji teprve dodělává.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňský trenér Bečka: Prosadit se můžeme jen poctivým výkonem

Šestačtyřicetiletý Bečka odehrál v Plzni šest sezon, tu poslední v ročníku 2002/03. Následně ve Štruncových sadech trénoval dorost a byl asistentem Stanislava Levého. Po jeho odvolání ho následoval do Zlína a do albánského Skënderbeu Korcë, kde slavil titul. Jako asistent se vrátil do Plzně v prosinci 2013 za trenéra Dušana Uhrina mladšího. Na přípravě týmu se podílel i za dalších trenérů Miroslava Koubka, Karla Krejčího a Pivarníka.

Nyní má Bečka pět dní na to, aby tým připravil na páteční duel v Hradci Králové. "Chceme a musíme tento zápas vyhrát. Nic jiného pro nás neexistuje. Cíl se nemění, chceme obhájit mistrovský titul," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články