Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nové Bazaly by mohly stát do čtyř let

Praha – Baník Ostrava v pondělní dohrávce 23. kola podlehl na Bazalech fotbalistům Viktorie Plzeň 2:3. Premiéra novému kouči Radoslavu Látalovi sice nevyšla, předseda představenstva klubu Petr Šafarčík však stále věří, že tým, jenž na čtrnácté Bohemians 1905 ztrácí pět bodů, se od sestupové pozice nakonec odpoutá.

Utkání Baník Ostrava - Viktoria Plzeň
zdroj: ČT4

Noví majitelé převzali Baník v polovině února a v cestě za záchranou si vytyčili tři body. "Daří se nám nějakým způsobem postupovat ve dvou základních bodech záchrany ze tří, a to je záchrana klubu jako takového a záchrana Bazalů. Samozřejmě komplikovanější situace je se záchranou ligy," řekl Šafarčík, jenž klub vlastní s Liborem Adámkem.

Situace podle něj vypadá daleko lépe než před dvěma měsíci. "Je veřejným tajemstvím, že jsme Baník přebírali v době, kdy byl pár dní před tím, aby hlavní věřitel Raiffeisen Bank, klub poslal do insolvence. My jsme to odvrátili, získali během několika týdnů důvěru města i regionálních sponzorů a začali jsme podepisovat dohody s věřiteli o restrukturalizaci dluhů," nastínil v rozhovoru pro Českou televizi.

Jeden z hlavní zájmů nových majitelů je setrvání na Bazalech. "Záchrana se odvíjí ve dvou rovinách. V pátek jsme si z Fotbalové asociace ČR z licenční komise přivezli připomínky k našemu návrhu malé rekonstrukce Bazalů, aby se tu mohlo pokračovat už příští rok," řekl Šafarčík s tím, že na 99 procent Baník bude na svém domovském stadionu hrát dál. "Ve druhé rovině se dodělává projekt celkové renovace Bazalů, který bychom rádi realizovali v horizontu tří až čtyř let," dodal. Podle něj stávající prostor je schopen nový stadion pojmout.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Šafarčík

Nervozita však panuje na ligovém poli. "Pocity se dají velice jednoduše nazvat jako smíšené," řekl Šafarčík. Vedení klubu se rozloučilo s trenérem Pavlem Malurou, jehož nahradil Radoslav Látal. "Jsme ochotni udělat všechno pro to, aby se Baník zachránil v lize. Tento akt nebyl směřovaný proti Malurovi. Baník se pod ním výkonnostně zvedl. Kdybychom měli dnes o nějakých šest sedm bodů víc… My se rozhodli, že musíme jít naproti bodům."

Končí také dosavadní generální manažer Verner Lička. "Není to poslední změna. Klub prochází celkovou finanční i personální restrukturalizací. Nová podoba bude fungovat od 1. 7. 2012," podotkl Šafarčík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články