Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Nováček z Olomouce zahajuje sezonu v Teplicích, Jablonec čeká Příbram

Praha – Po roční přestávce, kterou strávili v druhé lize, se fotbalisté Olomouce vrací zpět do nejvyšší soutěže. Jejich prvním soupeřem mezi elitou budou Teplice, které naopak prochází velkou revolucí pod vedením trenéra Davida Vavrušky. Do sezony vstupuje také jeden z favoritů na titul Jablonec, jenž zajíždí na půdu Příbrami, kde se mu ale příliš nedaří. Přímý přenos utkání Teplice – Olomouc sledujte od 19:30 na ČT sport.

Ilustrační foto

V přípravě neporažený Jablonec na ligovém startu čeká Příbram a nebude to jednoduchý úkol. Na půdě středočeského týmu se Baumitu příliš nedaří. Z posledních čtyř duelů zde vyhrál pouze jednou.

"Půjdeme do zápasu jako favorit, z toho pohledu je to pro domácí v uvozovkách snazší. Nemají na sebe žádný tlak. V Příbrami se nikdy nehrálo dobře, přesto věřím, že jsme schopni roli favorita zvládnout," řekl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. Pro Severočechy je zápas generálkou na úvodní duel třetího předkola Evropské ligy proti FC Kodaň, který doma odehrají už ve středu.

Příbram bude doufat, že i v nové sezoně bude platit kouzlo trenéra Pavla Tobiáše. Od té doby, co tým převzal, totiž Středočeši ješě neprohráli a celkově ztratili před vlastními fanoušky pouze čtyři body.

Olomouc loni po pomalém rozjezdu v druhé lize dominovala a postup mezi elitu si zajistila s předstihem. V přípravě na obnovenou premiéru v první lize se však Hanáci potýkali s nevyrovnanými výkony a trenér Leoš Kalvoda po posledním zápase proti Prostějovu byl vůči svým svěřencům hodně kritický.

Do sezony ale vstupují Olomoučtí plni elánu a z Teplic by chtěli odjet alespoň s jedním bodem. "Musíme vycházet z poctivé defenzivy a hlavně nesmíme dělat tolik individuálních chyb. Chceme hrát jednoduchý fotbal v obranné fázi, přímočarý dopředu, a uvidíme, co nám v tom směru zápas v Teplicích ukáže. Samozřejmě tam budeme chtít bodovat," řekl Kalvoda.

I v táboře Teplických ale panuje dobrá nálada. "Ze svého týmu mám dobrý pocit. Jsem optimista na základě toho, jak probíhá tréninkový proces, jak kluci pracují," řekl nový trenér David Vavruška, jenž si právě proti Olomouci odbyde premiéru na lavičce žlutomodrých.

Dukla, která měla výbornou přípravu a porazila i Celtic Glasgow nebo Olympiakos Pireus, nastoupí na hřišti Slovácka, kde loni na podzim schytala debakl 1:5. "Je nutné hrát aktivně, po přípravě máme notnou dávku sebevědomí, ale musíme to prokázat na hřišti a nesmíme dopustit, aby se nám tam stalo to, co posledně," nabádal kouč Pražanů Luboš Kozel.

Brno přivítá Ostravu s cílem protrhnout střeleckou smůlu z přípravy. Zbrojovka vyšla gólově naprázdno v posledních pěti utkáních. "Kvalitní zahraniční soupeři nám toho v přípravě moc nedovolovali, proto se nám nedařilo dávat góly. Ale víme také, že je to i ve špatném proměňování šancí. Věřím, že jsme si góly schovali na zápas s Baníkem a ligovou premiéru úspěšně zvládneme," prohlásil kouč Brna Václav Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články