Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Nováček z Cádizu šokoval Real a prohrála i Barcelona. Vedení převzal San Sebastian

Po návratu do La Ligy překvapují, ale o největší šok se fotbalisté Cádizu postarali až v 6. kole. Na stadionu Realu Madrid totiž vyhráli 1:0 a připravili ho o dosavadní neporazitelnost. Nejtěsnějším rozdílem, konkrétně v Getafe, padl i další gigant Barcelona. Uspělo naopak Atlético Madrid ve Vigu a také Villarreal, který v regionálním derby zdolal Valencii 2:1. Zásluhou lepšího skóre je však před ním San Sebastian po loupeži na stadionu Betisu Sevilla.

Fotbalisté Cádizu se radují z gólu v síti Realu Madrid
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Oscar J. Barroso

San Sebastian vykročil v Seville k vítězství dvě minuty před poločasem, kdy Portu uklidil centr Mikela Oyarzabala do sítě. A právě asistující hráč se následně chopil role střelce - po přestávce si totiž postavil míč po faulu v pokutovém území a prosadil se ve druhém zápase v řadě. Výhru nového lídra soutěže stvrdil v závěru z rychlého kontru střídající Adnan Januzaj.

Derby mezi Villarrealem a Valencií rozhodl gól bývalého kapitána "Netopýrů" Daniela Pareja, který mužstva vystřídal letos v létě.

Domácí šli do vedení v 6. minutě. Faul na Alfonsa Pedrazu potrestal z penalty Paco Alcácer, s čtyřmi góly nejlepší střelec soutěže. Hosté se vrátili do střetnutí ve 37. minutě, kdy se po nakrátko rozehraném rohovém kopu trefil Goncalo Guedes.

Vítězství pak strhl na stranu "Žluté ponorky" dvacet minut před koncem Parejo ranou o břevno a skóroval poprvé v novém působišti. 

Senzace v Madridu

O překvapení na úkor úřadujících šampionů rozhodl honduraský útočník Lozano, jenž si zaběhl za obranu a přehodil padajícího brankáře Thibauta Courtoise.

Realu nebyla nic platná převaha v držení míče ani čtyřnásobné střídání v poločasové pauze. Nejblíže gólu byl v závěru Karim Benzema, ale trefil jen břevno.

Barcelonu mohl poslat do vedení v prvním poločase Lionel Messi, svou střelu z hranice vápna však namířil do tyče. O výsledku i proto rozhodl na druhé straně z pokutového kopu v 56. minutě Jaime Mata.

Getafe zdolalo katalánský velkoklub po devíti letech a 17 zápasech.

Důležitý moment utkání mezi Granadou a Sevillou přišel v nastaveném čase první půle, kdy dostal v rychlém sledu dvě žluté záložník Joan Jordán a favorité dohrávali v oslabení. Domácí měli po změně stran převahu, kterou nakonec zúročili v 82. minutě vítěznou brankou střídajícího Yangela Herrery.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:

Granada - FC Sevilla 1:0 (82. Herrera), Vigo - Atlético Madrid 0:2 (6. Suárez, 90.+5 Carrasco), Real Madrid - Cádiz 0:1 (16. Lozano), Getafe - FC Barcelona 1:0 (56. Mata z pen.), Eibar - Pamplona 0:0, Bilbao - Levante 2:0 (68. Berenguer, 79. Williams), Villarreal - Valencie 2:1 (6. Alcácer z pen., 69. Parejo - 37. Guedes), Alavés - Elche 0:2 (39. Milla, 86. Tete), Huesca - Valladolid 2:2 (52. Mir, 56. Ramírez - 35. González, 51. Rubio), Betis Sevilla - San Sebastian 0:3 (43. Portu, 74. Oyarzabal z pen., 88. Januzaj).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články