Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nováček soutěže porazil lídra Real Madrid, Barcelona padla proti Atleticu

Překvapení kola zařídili fotbalisté Espaňoly, když na domácím hřišti porazili lídry z Realu 2:1. Na páté místo se v neúplné tabulce španělské nejvyšší soutěže posunuli fotbalisté Pamplony. V 8. kole totiž porazili Vallecano 1:0 brankou v úvodní minutě nastaveného času, o kterou se postaral hlavičkující Manu Sánchez. Hubenou výhru 1:0 zapsalo i Bilbao, jež udolalo Alavés a po třech zápasech zastavilo šňůru bez skalpu soupeře. Těsně za svého rivala Real Madrid se po výhře 2:0 nad Barcelonou dostali fotbalisté Atletica.

Fotbalisté Pamplony se radují z gólu
zdroj: EFE autor: Jesús Diges

Ve šlágru 8. kola španělské ligy se na fotbalové akce čekalo dvacet minut. Soubojovou fázi zápasu protrhl povedenou otočkou a střelou z velkého vápna Joao Felix, který jen těsně minul pravou tyč. Ve 23. minutě otevřel skóre Lemar po rychlé kombinaci Felixe a Suáreze.

Katalánci mohli odpovědět v podstatě vzápětí. K odraženému míči se dostal Philippe Coutinho, ale jeho prudká rána z nadějné pozice branku minula. Před poločasovou pauzou udeřilo Atlético zásluhou Suáreze podruhé. Uruguayský útočník výborně převzal Lemarovu nahrávku a sám před Marcem-Andrém ter Stegenem nezaváhal.

Ve druhém poločase velké šance nepřišly a Atlético si došlo pro pohodlné vítězství. Madridský celek potvrdil, že v posledních sezonách na Barcelonu umí, s Katalánci neprohrál popáté v řadě. Barcelona nezvládla první ligový zápas v ročníku, ale kvůli třem remízám a jednomu odloženému duelu je v neúplné tabulce až devátá.

Vallecano se neprosadilo, Williams za Bilbao stanovil rekord

Pamplona zdolala Vallecano 1:0 a posunula se na páté místo. První domácí vítězství Osasuny v ročníku vystřelil v úvodní minutě nastaveného času premiérovou brankou v sezoně hlavičkující Manu Sánchez.

Vallecano, které má s 13 trefami druhý nejlepší útok v lize, vyšlo tentokrát střelecky naprázdno a prohrálo po pěti střetnutích. V tabulce je šesté o bod za Pamplonou.

Alavés, jenž nedokázal navázat na nečekané vítězství nad mistrovským Atléticem Madrid, zůstal s třemi body předposlední. Jediný gól baskického derby vstřelil v předposlední minutě prvního poločasu hlavičkou z malého vápna Raúl García. Pětatřicetiletý záložník napravil své zaváhání z 9. minuty, kdy mu hostující gólman Fernando Pacheco chytil penaltu.

Výhrou oslavil zápis do historie útočník Bilbaa Iňaki Williams, jenž nastoupil k 203. zápasu za sebou. Stanovil tak nový rekord španělské ligy, utkání nevynechal od 34. kola v sezoně 2015/16.

Souboj mezi jedenáctou Mallorcou a Levante rozhodl v 75. minutě Iddrisu Baba. Levante se po třetí porážce v řadě drží těsně nad pásmem sestupu.

Espaňol překvapil "Bílý balet"

O překvapení kola se postaral nováček soutěže Espaňola Barcelona, když doma nečekaně vyhrál nad dosud neporaženým Realem Madrid 2:1. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho zopakovali výsledek z úterního domácího utkání skupiny Ligy mistrů s Šeriffem Tiraspol.

Espaňol poslal do vedení v 17. minutě De Tomás. Několik slibných šancí Realu poté neproměnil Militao a po hodině hry přidal druhou domácí branku Vidal. "Bílý balet" v 71. minutě snížil Benzemovým gólem, ale víc už favorit nestihl. I proto, že Hazardovo vyrovnání neplatilo kvůli ofsajdu.

Na sedmnáct bodů mohli v 8. kole dosáhnout také fotbalisté Sevilly, ale prohráli 0:1 s Granadou a jsou čtvrtí. První výhru Granady v ročníku trefil v 25. minutě Ruben Rochina.

Poprvé v sezoně bodovali fotbalisté Getafe, kteří remizovali se San Sebastianem 1:1. Český reprezentant Jakub Jankto se v sestavě Getafe kvůli zranění nohy neobjevil. I přes zisk prvního bodu se jeho tým krčí na posledním místě tabulky.

Villarreal v domácím utkání porazil Betis Sevilla 2:0. Obě branky "Žluté ponorky" vstřelil nejlepší střelec týmu Arnaut Danjuma. Villarreal se posunul na jedenácté místo, Betis zůstal desátý.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:

Bilbao - Alavés 1:0 (44. García), Pamplona - Vallecano 1:0 (90.+1 Sánchez), Mallorca - Levante 1:0 (75. Baba), Cádiz - Valencie 0:0, Elche - Vigo 1:0 (49. Benedetto), Espaňol Barcelona - Real Madrid 2:1 (17. De Tomás, 60. Vidal - 71. Benzema), Getafe - San Sebastian 1:1 (40. Sandro Ramírez - 68. Oyarzabal), Villarreal - Betis Sevilla 2:0 (45.+1 a 69. Danjuma), Granada - FC Sevilla 1:0 (26. Rochina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články