Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nováček ligy Jihlava remizoval se Slavií 3:3

Praha - Fotbalisté Jihlavy neudrželi poločasový náskok nad pražskou Slavií 0:3 a zápas po devadesáti minutách skončil 3:3. Nováček z Vysočiny si po trefách Vaculíka a dvou exslávistů Kolouška s Teclem vytvořil pohodlný náskok, po změně stran ho ale smazali dvěma brankami Vošahlík a jednou trefou Kisel. Vyrovnat se Pražanům povedlo v poslední minutě. Jihlavští fotbalisté tak zahájili ligovou sezonu stejně jako před sedmi lety, kdy hráli úvodní zápas také se Slavií a zápas skončil také remízou.

Slavia začala s chutí, vytvořila si tlak a po čtyřech minutách mohla vstřelit první branku v nové sezoně. Navrátilec ze Sydney Kisel vysunul Škodu, který postupoval na Blažka, místo přihrávky nabíhajícímu spoluhráči ale pouze napálil gólmana.   

V osmé minutě přišel šok pro domácí. Masopust utekl po pravé straně, nabil z druhé vlny nabíhajícímu Vaculíkovi a ten přesnou střelou uklidil míč k tyči. Vzápětí se Pražané dožadovali penalty, sudí Příhoda ale usoudil, že k faulu na Koreše došlo ještě před vápnem.

Slavia - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

V 21. minutě zmrazila Jihlava smrtící kombinací slávistický stadion podruhé. Z obdobné akce jako před prvním gólem se po další přihrávce od Masopusta přesně do horního rohu trefil Koloušek a mohl se radovat z gólu proti svému někdejšímu zaměstnavateli.   

Petr Rada, trenér Slavie:

"Nehráli jsme dobře, dostali jsme tři branky, což bylo na moji soustavu hodně. Trošku se mi zatočila hlava, jak jsem prudce vstal. Všechno jsem viděl dvakrát. Je to i tím počasím, nehledě na to, že stav 0:2 nebo 0:3 se soustavou zacvičí. Ale doktor mě občerstvil a už je to v pohodě."

Domácí tým po dvou gólových úderech zcela vypadl z role. Naopak Jihlava hrála chytře; když se dostala na útočnou polovinu, přesněji kombinovala a ještě do pauzy přidala třetí zásah. Čontofalský ve vápně fauloval Tecla a sám faulovaný, další z bývalých slávistů, ve 45. minutě z penalty dal svůj první ligový gól. Pražany vyprovázel do šaten pískot tribun.

Radost jihlavských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Po změně stran se Vršovičtí snažili rychle zkorigovat skóre, vinou nepřesností ale Blažkovu branku dlouho nijak zvlášť neohrozili. Až v 69. minutě vykřesal Pražanům naději střídající Vošahlík. Elegantně se zbavil svého strážce a střelou z úhlu prostřelil Blažka.

Jan Vošahlík, hráč Slavie

"Určitě je to příjemné, že jsem dal na začátku dva góly. Ale kdybychom vyhráli, to by teprve byla super premiéra. Takhle máme jen bod."

Slavia ožila a na dostřel ji mohl dostat Škoda, nůžkami ale pouze rozechvěl břevno. Domácí ovšem nepřestávali v náporu a v posledních dvou minutách nečekaně vybojovali aspoň bod. Nejprve střelou k tyči snížil Kisel a v poslední minutě dotlačil míč do sítě Vošahlík, který oslavil první zápas po příchodu z Jablonce druhým gólem. Hostujícímu kouči Františkovi Komňackému tak poněkud zhořkla premiéra na jihlavské lavičce.

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 3:3 (0:3)

Branky: 69. a 90. Vošahlík, 88. Kisel - 8. Vaculík, 21. Koloušek, 45.+1 Tecl z pen.

Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Štěrba. ŽK: Čontofalský, Jarolím, Nitrianský - Masopust, Josl, Koloušek. Diváci: 7136.

Sestavy: 
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Petrák - Koreš (76. Zmrhal), Jarolím (53. Vošahlík), Juhar - Kisel - Škoda. Trenér: Rada.

Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (61. Mešanovič), Karlík, Koloušek, Vaculík (74. Kosak) - Jungr (87. Sedláček) - Tecl. Trenér: Komňacký. 

Je nám líto, video expirovalo.
SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články