Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nová sparťanská akvizice Picault měl i nabídky z Francie a Německa

Praha - Měl prý nabídky z Francie, Německa či MLS v čele s Los Angeles Galaxy, americký fotbalový útočník Fabrice Picault však dal přednost pražské Spartě. A to hlavně na doporučení bývalého spoluhráče Kamila Čontofalského. Spartu zná podle svých slov už od dětství z vyprávění známých. Těší ho, jak ho noví spoluhráči přijali, a věří, že se brzy naučí česky a přidá do své zásoby už šestý jazyk.

Fabrice Picault (vpravo) s Costou při tréninku Sparty
zdroj: twitter.com/ACSparta_CZ

Třiadvacetiletý Picault dosud působil v druhé americké lize v dresu Fort Lauderdale Strikers, kde dal v minulé sezoně 12 branek a rázem upoutal pozornost.

"Měl jsem nabídky i z jiných klubů, jako LA Galaxy, Kansas, ale také z Německa nebo Francie. Ovšem někdy před čtyřmi měsíci jsem se bavil s Kamilem Čontofalským, který mi o Spartě hodně vyprávěl a doporučil mě. Od té doby jsem Spartu stavěl na první místo, protože jsem byl nadšený možností zde hrát," řekl Picault v rozhovoru pro web Sparty.

"Je to pro mě nové dobrodružství a důležitý krok v kariéře. I během té krátké doby jsem stihl poznat, že Sparta je nejznámější klub v Česku. Všichni o ní mluví a zajímá je, co se v klubu děje. Jsem moc rád, že tu jsem," dodal.

Spartu prý zná od dětství. "Samozřejmě ne do žádných extrémních detailů a podrobností a nemohl bych vyprávět o legendách Sparty, ale Spartu znám díky vyprávění známých nejen v USA, ale i v Itálii, kde jsem působil v Cagliari. Sparta má hodně velké jméno ve světě a spousta lidí ji zná," prohlásil americký útočník.

Menší přehled má i o nových spoluhráčích. "Všude se mluví o Davidu Lafatovi. Všichni vědí, že dává jeden gól za druhým a má skvělé renomé. Znal jsem také Timyho Konatého a částečně také Costu, ale s tím jsem se seznámil osobně až tady a je to skvělý chlap," řekl Picault.

Věří, že Spartě pomůže především svou rychlostí. "Moje přednosti jsou jednoznačně rychlost a technika. Mám rád, když dostanu míč do běhu. Snažím se přelstít obránce a pak zakončovat. Díky mé rychlosti je jednoduché dostat se za obranu," uvedl Picault. "Během angažmá v Cagliari jsem se hodně naučil také o taktice, což mi pomohlo i k tomu, abych věděl, kde se mám na hřišti pohybovat, aby to nebylo kontraproduktivní," dodal hráč, jenž byl v italském klubu v mládežnických týmech.

Zima ani jazyk mu nevadí

Rodák z New Yorku je potomkem přistěhovalců z Haiti. Odmala tak uměl dva jazyky, postupně ještě přidal italštinu, španělštinu a francouzštinu. Nyní by se rád naučil také česky.

"Zatím umím 'dobrý den', 'děkuji' a 'dobrou noc'. Možná, že už umím i nějaká sprostá slova. Jsem rád, že kluci mají pochopení, že nerozumím češtině, ale jsem odhodlaný se začít učit, abych co nejdříve rozuměl," prohlásil Picault.

S dorozumíváním ale díky své jazykové výbavě problém nemá. "Všichni zde mluví anglicky, takže není těžké se dorozumívat a říct si o cokoliv, když něco potřebuji. Strávil jsem i nějakou dobu v Praze, což je krásné město, a tím, že jsem z New Yorku, tak mi ani nevadí místní zima," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články