Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nová Sparta začíná v Bělehradě cestu do Evropy

Praha – Těžký test čeká v Bělehradě nově se rodící tým Sparty. Po matné generálce proti Aarnhemu (1:1 v Praze) měl nový italský kouč Andrea Stramaccioni a jeho široká trenérská parta o čem přemýšlet a co v týmu s deseti letními posilami změnit. Jak se mu to před úvodním zápasem třetího předkola Evropské ligy podařilo, začne být jasné dnes od 20:300 a vy to můžete sledovat přímo na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Utkání Sparta - Arnhem
zdroj: ČTK

Na stadionu, kde roku 1976 Antonín Panenka slavným vršovickým dloubákem vstoupil do dějin fotbalu a zpečetil cestu československého výběru za titulem mistrů Evropy, čeká Spartu proti Crvene Zvezdě Bělehrad divoká atmosféra a těžký soupeř. 

"Moc jsme toho ještě pospolu nezažili, ale zatím jsou kluci úplně v klidu. Věřím, že to bude klapat," prohlásil před doletem do Chorvatska záložník Martin Frýdek s tím, že tým oproti utkání s Aarnhemem potřebuje hlavně zlepšit rozehrávku. "Měli jsme na to týden. Tak doufám, že to bude proti Bělehradu dobré," dodal.  

Zatímco Sparta ve čtvrtek odehraje první soutěžní zápas v sezoně a ještě pod novým koučem, Crvena Zvezda už má za sebou postupy přes maltskou Florianu (3:0, 3:3) a Irtyš Pavlodar (1:1, 2:0). V prvním kole srbské ligy pak porazila Radnički Niš 3:0.  

Sparta sice v posledních dvou sezonách shodně vypadla hned v úvodním předkole Ligy mistrů, nicméně v Evropské lize se jí daří. Od roku 2013, kdy nečekaně vypadla se švédským Häckenem, vždy postoupila do základní skupiny. V předminulém ročníku dokonce prošla až do čtvrtfinále.  

Před Stramaccioniho týmem stojí dva cíle – získat titul a postoupit do základní skupiny Evropské ligy. A jak to vidí kouč? "Každý ví, že Sparta musí být úspěšná. Jak v domácích soutěžích, tak v pohárech," prohlásil po příchodu na Letnou a teď by to měl začít plnit.

Crvena Zveda je na svém stadionu, kde může počítat s podporou horkokrevných fanoušků, hodně silná. Z posledních sedmadvaceti zápasů tu ztratila jen dva. Sparťané však věří, že jsou na bouřlivé prostředí připravení a těší se na zápas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články