Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nová Lízátka? Stavět by se v Hradci mělo začít v roce 2018

Hradec Králové – Město Hradec Králové získalo stavební povolení na stavbu nového fotbalového stadionu. Na místě Všesportovního stadionu by se mělo začít stavět v roce 2018. Radnici ještě chybí povolení od silničního úřadu pro napojení arény na okolní komunikace.

Město předpokládá, že souhlas silničního úřadu také získá a že všechna potřebná povolení bude mít k dispozici během podzimu. Současně již připravuje prováděcí dokumentaci, která bude výchozím podkladem pro tendr na stavební firmu. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové.

"Na podzim chci městské zastupitelstvo požádat o zařazení této investice do rozpočtu města na rok 2018 a zároveň o uvolnění financí na stavbu západní tribuny, abychom mohli co nejdříve vypsat výběrové řízení a v příštím roce stavbu zahájit," uvedl náměstek primátora pro investice Jindřich Vedlich (TOP 09).

Stadion chce město stavět po etapách. První etapa má předpokládaný rozpočet 270 milionů korun a zahrnuje demolici valu západní tribuny a části boků a stavbu nové tribuny, včetně zázemí pro fanoušky a novináře.

Minulý týden již město vypsalo soutěž na firmu pro demolici vrchních částí západní tribuny, která by mohla začít letos v říjnu. Stavbaři odstraní střechu, kiosky, komentátorské stanoviště a ovládání světelné tabule. Sedačky demontují a osadí na protilehlou tribunu. Z tribuny zůstane pouze pískový val. Kapacita stadionu po odstranění jedné z tribun klesne o 35 procent na 4500 diváků.

Nová fotbalová aréna má mít kapacitu téměř 10 000 sedících diváků, nynější Všesportovní stadion z roku 1960 je určený pro 7000 diváků. Nejvýraznější stavbou se stane nová západní tribuna, která vznikne na místě současné sypané tribuny. Zachováno bude i typické osvětlení hrací plochy čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články