Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Norům bude v duelu s Českem chybět jen Carew

Oslo – V téměř plné síle se sejdou norští fotbalisté při srpnovém přípravném utkání s Českou republikou. Trenér Egil Olsen povolal všechny hvězdy až na útočníka Johna Carewa, který stále hledá angažmá. Zápas se bude hrát 10. srpna v Oslu. Olsen dnes zveřejnil nominaci pouze prostřednictvím tiskové zprávy. Plánovanou tiskovou konferenci zrušil v důsledku pátečních tragických událostí na ostrově Utöya a v Oslu.

"Je divné soustředit se na reprezentaci v těchto těžkých dnech. Život ale musí jít dál. Doufejme, že náš fotbal pomůže trochu lidem přijít na jiné myšlenky," uvedl Olsen v prohlášení.

Jednatřicetiletý Carew je od roku 1998 ústřední postavou norské reprezentace, za kterou odehrál 88 zápasů a vstřelil 23 branek. V květnu s ním však Aston Villa ukončila spolupráci a norský obr stále nenašel nové angažmá. "Proto jsme se dohodli, že v nominaci tentokrát nebude," řekl Olsen.

Nominace Norska:

Brankáři: Rune Jarstein (Stavanger), Espen Pettersen (Molde).

Obránci: Brede Hangeland, John Arne Riise (oba Fulham/Angl.), Vadim Demidov (San Sebastian/Šp.), Tom Högli (Bruggy/Belg.), Espen Ruud (Odense/Dán.), Kjetil Wähler (Aalborg/Dán.).

Záložníci: Simen Brenne (Grenland), Christian Grindheim (FC Kodaň/Dán.), Henning Hauger (Hannover/Něm.), Erik Huseklepp (Bari/It.), Björn Helge Riise (Fulham/Angl.), Jonathan Parr (Crystal Palace/Angl.), Ruben Jenssen (Tromsö).

Útočníci: Mohammed Abdellaoue (Hannover/Něm.), Daniel Braaten (Toulouse/Fr.), Morten Gamst Pedersen (Blackburn/Angl.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články