Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Norové počtvrté za sebou nevyhráli, Francie i v oslabení porazila Anglii

Oslo ‒ Tři dny po kvalifikačním utkání proti Česku fotbalisté Norska na stadionu Ullevaal v Oslu opět remizovali 1:1, tentokrát v přípravě se Švédskem. Svěřenci švédského trenéra Larse Lagerbäcka už počtvrté za sebou nevyhráli. V oslabení hrála téměř celý druhý poločas Francie, ale v prestižním duelu na pařížském Stade de France navzdory tomu porazila 3:2 Anglii.

Utkání Norsko - Švédsko
zdroj: AP autor: Terje Pedersen

Norští fotbalisté, kteří jsou v tabulce kvalifikační skupiny C předposlední bez šance na postup na mistrovství světa, dnes vedli od 44. minuty díky brance Mohameda Elyounoussiho. Za Švédy, již naopak svou skupinu A vedou, vyrovnal devět minut před koncem reprezentační debutant Samuel Armenteros.

Chilané v generálce na Pohár FIFA podlehli v Kluži 2:3 Rumunsku. Jihoameričtí šampioni z let 2015 a 2016, kteří vstoupí do turnaje v neděli v Moskvě zápasem proti Kamerunu, hráli od 33. minuty o deseti po vyloučení Garyho Medela.

Zápasu v Paříži předcházela minuta ticha za oběti nedávných teroristických útoků v Londýně a Manchesteru. Na počest zemřelých se také hrály obě hymny v opačném pořadí než obvykle. Francouzi tak oplatili anglickým fanouškům podporu, které se jim dostalo během přípravného utkání ve Wembley v listopadu roku 2015, pouze čtyři dny po smrtících útocích v Paříži.

Skóre otevřel po hezké kombinační akci v 9. minutě nejlepší střelec uplynulé sezony Premier League Harry Kane, ale domácí do poločasu otočili. Samuel Umtiti ve 22. minutě a Djibril Sidibé ve 43. minutě dorazili za záda bezmocného Toma Heatona střely, které předtím gólman Burnley skvěle zlikvidoval.

Krátce po přestávce vyrovnal svým druhým gólem v zápase anglický kapitán Kane, jenž proměnil penaltu za faul Raphaela Varaneho na Dele Alliho. Hlavní rozhodčí celou situaci konzultoval s kolegou u videa a udělil francouzskému obránci za zřejmě neúmyslné podražení soupeře červenou kartu. Anglie však přesilovku ke vstřelení branky nevyužila, naopak inkasovala v 78. minutě po přízemní střele Ousmane Dembélého.

Výsledky přípravných fotbalových utkání:

Austrálie - Brazílie 0:4 (0:1)
Branky: 1. a 90.+3 Diego Souza, 62. Thiago Silva, 75. Taison.

Singapur - Argentina 0:6 (0:2)
Branky: 25. Fazio, 31. Correa, 60. A. Gómez, 74. Paredes, 90. Alario, 90.+3 Di María.

Norsko - Švédsko 1:1 (1:0)
Branky: 44. M. Elyounoussi - 82. Armenteros.

Rumunsko - Chile 3:2 (1:2)
Branky: 31. Stancu, 60. Stanciu, 83. Baluta - 8. Vargas, 18. Valencia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články