Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nominace na Ukrajinu bez překvapení. Rosický nenastoupí

Praha - Český fotbalový trenér Michal Bílek zveřejnil nominaci na přípravný zápas proti Ukrajině, který se odehraje příští středu ve Lvově. V devatenáctičlenném seznamu není žádné velké překvapení. Oproti Euru chybí pouze zraněný kapitán Tomáš Rosický, který stále laboruje se zraněnou šlachou, díky níž nestihne ani začátek sezony, a Tomáš Necid, Milan Baroš, jenž ukončil reprezentační kariéru, a Roman Hubník, který se do Bílkova výběru tentokrát nevešel.

Tomáš Rosický
zdroj: ISIFA

Utkání s Ukrajinou je pro český výběr posledním testem před prvním kvalifikačním duelem o mistrovství světa, jež Češi odehrají 8. září v Dánsku.

Na Ukrajinu měli letět i dva nadějní mladíci Ladislav Krejčí a Jan Chramosta, kteří si tak mohli odbýt reprezentační debut, avšak oba jsou zranění. "Je škoda, že vypadli, chtěli jsme je vyzkoušet. Ale oba musejí nějaký čas počkat, až se uzdraví," uvedl Bílek na adresu dvou opor z reprezentační jednadvacítky. Krejčí si minulý týden vykloubil rameno a jeho pauza by neměla být dlouhá, Chramosta po operaci zkříženého vazu v koleně vypadl na několik měsíců.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Bílek představil nominaci na Ukrajinu

Právě Chramostova absence Bílka zvlášť mrzí, po odchodu Baroše a zranění Necida jsou nyní v nominaci pouze dva "klasičtí" útočníci Tomáš Pekhart s Davidem Lafatou. "V útočné formaci teď opravdu jsou problémy. Zaskočit může Rezek, který je univerzálním hráčem. Ale je pravda, že hodně útočníků se nyní do reprezentace může probít," prohlásil Bílek. Pozorně prý bude sledovat sparťana Václava Kadlece, Libora Kozáka z římského Lazia a mladoboleslavského Lukáše Mageru. "Ale všichni musí hrát pravidelně a střelecky se prosazovat," uvedl Bílek.

Netěší jej ani další výpadek kapitána Rosického. Ten je mimo hru kvůli poraněné šlaše od 12. června, kdy na Euru nedohrál duel s Řeckem. Podle Bílka je jisté, že Rosický nebude k dispozici ani na začátku kvalifikace v Dánsku.

"Tomášův stav nyní není dobrý. Pokud se k nám připojí po zápase v Dánsku, budeme jedině rádi," řekl Bílek. S Rosickým, který po ME zvažoval i svoji další budoucnost v národním týmu, ale dál počítá. "Tomáš mi nenaznačoval něco o svém konci v reprezentaci. Mrzí ho, že je znovu zraněný, ale doufám, že potom bude pokračovat dál," poznamenal Bílek.

Reprezentace se sejde příští pondělí, v úterý odletí na Ukrajinu.

Nominace:

Brankáři: Petr Čech (Chelsea), Jaroslav Drobný (Hamburk), Jan Laštůvka (Dněpropetrovsk)

Obránci: František Rajtoral (Plzeň), Tomáš Sivok (Besiktas), Theodor Gebre Selassie (Brémy), Michal Kadlec (Leverkusen), Marek Suchý (Spartak Moskva), David Limberský (Plzeň)

Záložníci: Petr Jiráček (Wolfsburg), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck), Daniel Kolář (Plzeň), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Jan Rezek (Famagusta), Vladimír Darida (Plzeň), Václav Pilař (Wolfsburg), Milan Petržela (Augsburg)

Útočníci: David Lafata (Jablonec),Tomáš Pekhart (Norimberk)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články