Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Nohy měl výš než břevno." Ronaldova gólová hlavička si vysloužila obdiv

Cristiano Ronaldo ukázal jeden ze svých výjimečných kousků. Tentokráte to ale nebyl fantastický zásah z přímého kopu nebo sólo přes čtyři obránce. Svět nadchl gólovou hlavičkou, kterou rozhodl duel se Sampdorií. Kanonýr Juventusu si našel míč po centru Alexe Sandra v nevídané výšce, kterou technika spočítala na 256 centimetrů, a překonal janovského brankáře Sampdorie Emila Audera.

Cristiano Ronaldo a jeho obdivuhodná hlavička
zdroj: ČTK/ZUMA

O jeho parádě se s uznáním vyjádřil i soupeř, Ronaldo sám sebe přirovnal k basketbalové legendě Chicaga Bulls Michaelu Jordanovi, jenž ve své éře udivoval publikum efektními kousky vysoko ve vzduchu.

"CR7 Air Jordan," uvedl portugalský reprezentant v postu na sociálních sítích se snímky s jednotlivými fázemi rozhodujícího okamžiku zápasu. Srovnání přezdívek obou sportovních ikon doplnil o ikonku letadla.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus dvěma krásnými góly Ronalda a Dybaly udolal Sampdorii

Před Ronaldem se sklonil i trenér Sampdorie Claudio Ranieri. "Visel ve vzduchu snad hodinu a půl. Předvedl něco, co se jinak vidí jen v NBA," řekl. "Prohráli jsme, ale porazila nás dvě mistrovská díla," dodal s odkazem i na gólovou střelu Paula Dybaly.

Neudržel se třeba ani bývalý anglický útočník a dnes televizní expert Gary Lineker. "Ronaldo dal právě gól hlavou, při kterém měl nohy výš než břevno... To byla jen malá nadsázka," napsal na Twitteru.

Také v italských médiích vyvolal Ronaldův gól údiv a nadšení. "Tenhle gól musí být vzorem ve všech fotbalových akademiích," napsal Tuttosport. Ronalda označil za Marťana a s podobným přirovnáním přišla i Gazzetta dello Sport. "Mimozemšťan Ronaldo. On neustále hledá nové území, které by si podmanil."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články