Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1985: ČSSR – SSSR

Nizozemky si na MS poradily s Portugalkami, Švédky měly proti JAR namále

Vicemistryně světa Nizozemky zahájily šampionát výhrou 1:0 nad Portugalskem. Další favoritky Švédky se na úvodní vítězství hodně nadřely, když o výsledku 2:1 s Jihoafrickou republikou rozhodly až v poslední minutě. Přímé přenosy z MS vysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nizozemsko – Portugalsko

Jihoafričanky hrají na MS teprve podruhé, před čtyřmi lety prohrály všechny tři zápasy s celkovým skóre 1:8. Ve Wellingtonu šly v duelu se Švédskem překvapivě do vedení, když Hildah Migalaová dostala ve 48. minutě stehnem míč do branky. Sama se při tom zranila a musela vzápětí vystřídat.

O vyrovnání se postarala v 66. minutě barcelonská útočnice Fridolina Rolföová. Navzdory převaze obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů dlouho nemohly přidat další gól, uspěla až zkušená obránkyně Arsenalu Ilestedtová po jedenáctém rohovém kopu svého týmu.

Překvapivou remízou 0:0 skončil duel Francie s Jamajkou. Semifinalistky loňského Eura měly blízko ke gólu v poslední minutě, ale míč se po hlavičce Kadidiatou Dianiové odrazil nejprve od břevna a pak ještě od tyče. Jamajčanky dohrávaly před téměř 40 tisíci diváků nastavení bez vyloučené útočnice Khadiji Shawové.

Zápas Nizozemska s Portugalskem rozhodla obránkyně Interu Milán Stefanie van der Gragtová, jež se ve 13. minutě trefila hlavou po rohu. Portugalky loni na Euru ve skupině podlehly ve vzájemném utkání 2:3, tentokrát vystřelily na branku až v samém závěru.

Výsledky mistrovství světa fotbalistek

Skupina G (Wellington):

Švédsko –⁠ JAR 2:1 (0:0),

Skupina E (Dunedin):

Nizozemsko –⁠ Portugalsko 1:0 (1:0),

Skupina F (Sydney):

Francie –⁠ Jamajka 0:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články