Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Nizozemkám se proti Japonkám podařila vendeta, do čtvrtfinále MS je poslala Martensová

Poslední místenku ve čtvrtfinále mistrovství světa fotbalistek uzmuly dosud stoprocentní Nizozemky. V repríze předchozího osmifinále MS udolaly Japonky 2:1 a oplatily jim vyřazení z roku 2015. V 17. minutě otevřela skóre Lieke Martensová, ještě před přestávkou dokázala vyrovnat Juj Hasegawaová, ale Martensová v samotném závěru převážila skóre na stranu "oranjes" z pokutového kopu. V odpoledním utkání se z postupu radovala Itálie po vítězství 2:0 nad Čínou.

Nizozemské fotbalistky se radují z gólu na mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Stephane Mahe

Ve čtvrtfinále je tím pádem sedm evropských celků a nadvládu starého kontinentu narušují jen obhájkyně titulu ze Spojených států amerických. Jejich soupeřkami v boji o semifinále bude domácí Francie. 

Čínské vicemistryně světa z roku 1999 chybějí při sedmém startu na finálovém turnaji mezi osmičkou nejlepších poprvé. Italkám, které se na předchozí šampionát v roce 2015 v Kanadě nekvalifikovaly, zajistily skok do čtvrtfinále Valentina Giacintiová s Aurorou Galliovou.

Nizozemkám pomohla měrou vrchovatou někdejší nejlepší fotbalistka světa Martensová. Japonky, mistryně světa z roku 2011, přitom měly od vyrovnání z konce prvního poločasu mnohem více ze hry, ale ze všech šancí nastřelily maximálně břevno a tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nizozemsko - Japonsko

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii - osmifinále:

Itálie - Čína 2:0 (1:0), Nizozemsko - Japonsko 2:1 (1:1).

Čtvrtfinálové dvojice:
Norsko - Anglie, Francie - USA, Itálie - Nizozemsko, Německo - Švédsko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články