Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nitrianský chce ve Slavii nahradit Čelůstku

Praha – Český fotbalový reprezentant do 21 let Milan Nitrianský by rád ve Slavii šel ve šlépějích Ondřeje Čelůstky, který v létě odešel do tureckého Trabzonsporu. Dokonce po něm převzal dres s číslem pět. Slavii dal přednost před nabídkami ze zahraničí, protože nechtěl udělat v kariéře velký skok. Nitrianský údajně není poslední posilou Slavie. Klub má vyhlídnuto několik hráčů, jejich jména však zatím nechce zveřejnit.

Milan Nitrianský
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Budu se snažit Ondru nahradit, jak nejlépe budu umět. Chci pomoci vytáhnout Slavii tam, kam patří," uvedl Nitrianský na dnešní tiskové konferenci, na které dostal dres s číslem pět. "Věřím, že mu číslo pět po Ondřeji Čelůstkovi přinese štěstí a že to dotáhne ještě dál než Ondra," řekl trenér Michal Petrouš.

Je přesvědčen, že Nitrianský bude velkou posilou. "Každý trenér by si takového hráče v mužstvu přál. Věřím, že týmu pomůže jak směrem dozadu, tak i dopředu, protože má ofenzivní choutky. Navíc může hrát i v záloze, ale já s ním počítám spíše na kraj obrany," doplnil Petrouš.

Nitrianský je z přestupu do Slavie nadšený.

"Když jsem se dozvěděl, že se to uskuteční, tak jsem byl hrozně šťastný a moc jsem se sem těšil," uvedl a děkoval bývalému klubu. "Chci poděkovat Budějovicím, že mi daly šanci se ukázat. Díky nim jsem nyní ve Slavii." S novými spoluhráči zatím stihl jediný trénink, ale nepochybuje, že do týmu rychle zapadne. "V kabině je hodně mladých kluků. Ale i ti starší jsou v pohodě. Sedím třeba vedle Zbyňka Pospěcha, který se ke mně chová fantasticky," prohlásil.

Podle hráčova agenta Dalibora Laciny je pro Nitrianského přestup do Slavie ideálním řešením. "Už delší dobu jsme řešili, kam povedou jeho kroky, protože v Budějovicích cítili, že začíná přerůstat tamní standard. Byl konkrétní zájem ze zahraničí, konkrétně z Německa a z Itálie. Nechtěli jsme ale udělat velký skok, který by Milan nemusel ustát. Chtěli jsme, aby šel do lepšího klubu, kde bude mít šanci pravidelně hrát," řekl.

Na Slavii se mluví i o dalších posilách. Jediné jméno, které však klub potvrdil, je stoper Martin Latka, jenž je po odchodu z Panioniosu Atény bez angažmá. "S Martinem jednáme. Je to volný hráč, který má za sebou aktuálně léčbu po malé operaci. V současnosti si vyřizuje záležitosti v Řecku. Pak se zapojí do přípravy týmu a uvidíme, jak to dopadne," řekl generální ředitel Miroslav Platil.

Je nám líto, video expirovalo.
Nitrianský míří do Slavie
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články