Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nigérie si na mistrovství Afriky poradila s Egyptem. Obhájce z Alžírska jen remizoval s outsiderem

Nepovedený vstup do afrického Poháru národů za sebou mají obhájci vítězství z Alžírska. Úřadující šampioni v prvním utkání skupiny E překvapivě jen remizovali 0:0 s outsiderem Sierrou Leone. Dařilo se naopak Nigérii, která v souboji dvou favoritů na postup z "déčka" porazila Egypt 1:0.

Utkání Alžírsko - Sierra Leone
zdroj: REUTERS autor: Mohamed Abd El Ghany

Alžířané se v kamerunské Douale proti 108. týmu světa podle žebříčku FIFA trápili. V úvodním poločase dokonce měli blíže ke gólu hráči Sierry Leone, kteří startují na mistrovství Afriky poprvé od roku 1996, ale Alhaji Kamara dvakrát těsně přestřelil.

Po změně stran obhájci zlata vedeni kapitánem Mahrizem z Manchesteru City přidali, brankář Mohamed Nbalie Kamara však předvedl několik dobrých zákroků. Alžírsko v dalších zápasech skupiny čeká Rovníková Guinea a Pobřeží slonoviny.

Nigérii v Garouě zařídil vítězství Iheanacho, jenž se ve 30. minutě trefil povedeným halfvolejem. Egypťané s hvězdným kapitánem Salahem se proti držitelům bronzu z minulého šampionátu v roce 2019 neprosadili. Slávista Olayinka nebyl ani na lavičce nigerijského výběru.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Kamerunu:

Skupina D:

Nigérie - Egypt 1:0 (1:0)

Branka: 30. Iheanacho.

Súdán - Guinea-Bissau 0:0

Skupina E:

Alžírsko - Sierra Leone 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články