Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Nic není nemožné, tvrdí kouč Atlétika Madrid před odvetou

Madrid - Zázrak. Jen tak se jeví případný postup Atlétika Madrid do finále Ligy mistrů. Ve středeční odvetě by totiž jeho hráči museli zlikvidovat třígólové manko ze stadionu Santiaga Bernabéua, z něhož je před týdnem vyprovodil Real 3:0. Ovšem kouč Atlétika neztrácí víru.

Trenér Diego Simeone
zdroj: Reuters

"Pro někoho by to byl nemožný úkol, ne však pro nás," tvrdí kouč Diego Simeone. "Řekl jsem hráčům: Bude to těžké, protože nastoupíme proti nejlepšímu týmu světa, který navíc dává góly v každém utkání, ale rozhodně to není nemožné. Kdybych tomu nevěřil, neříkal bych to," dodal.

V případě postupu Atlétika by šlo o nový rekord semifinále Ligy mistrů. V něm ještě žádný tým nezvrátil více než dvougólové manko z prvního utkání. V tomto ročníku elitní klubové soutěže však už například Barcelona v osmifinále otočila prohru 0:4 s Paris St. Germain.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. semifinále Real Madrid - Atlético Madrid

Atlético navíc věří, že mu pomůže kouzlo domácího stadionu, kde má v tomto ročníku bilanci osmi výher a dvou remíz. "Máme za sebou dvě prohraná finále (v letech 2014 a 2016), takže víme, co postup obnáší. Snad se s Vicentem Calderónem rozloučíme tak, jak si zaslouží," přidal ředitel klubu a bývalý obránce Clemente Villaverde na adresu stadionu, který nese Calderónovo jméno a na němž Atlétiko hraje od roku 1966. Od příští sezony se totiž tým stěhuje do nové areny Wanda Metropolitano.

Hvězdy Realu ale mají o motivaci víc. Mohou se totiž stát prvním celkem v historii, který by trofej obhájil. K tomu má rozjetého Cristiana Ronalda, který jako první dal v Lize mistrů dva hattricky za sebou a v pořadí kanonýrů právě probíhajícího ročníku milionářské soutěže je s deseti trefami jen o gól za vedoucím Lionelem Messim z Barcelony.

"Je to především jeho zásluha," konstatoval trenér Zinédine Zidane. "V Realu si získal respekt úplně všech. Už vyhrál několik Zlatých míčů a další má na dosah. Cristiana buď milujete, nebo ne. Nic mezi tím neexistuje," přidal francouzský kouč.

"Hodně lidí si myslí, že všichni v Realu se narodili v Beverly Hills," konstatoval obránce Sergio Rámos na tiskové konferenci. Hned však dodal, že tomu tak není. "Máme zásady a víme, co je třeba udělat," řekl pro marca.com s tím, že klíčem k úspěchu je spojit se a obětovat se pro úspěch. "To je to, co uděláme," dodal a odmítl, že by Real přijel bránit náskok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články