Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Ngadeu: Pořád náš úspěch vstřebávám. Kamerun čekal 15 let

Praha - Slavia vítá zpět Michaela Ngadeua, který v minulých dnech oslavil s kamerunskou reprezentací titul afrických šampionů. V Kamerunu dostal pamětní medaili od prezidenta země a nyní už směřuje myšlenkami k jarní části prvoligové sezony.

Slávista Ngadeu slaví branku v reprezentačním dresu Kamerunu
zdroj: Reuters autor: Amr Abdallah Dalsh

"Kdyby mi někdo před půl rokem řekl, že vyhraji africký šampionát, řekl bych si, že se zbláznil. Pořád ten úspěch vstřebávám, je nesmírně těžké si uvědomit, co se nám vlastně povedlo," řekl Ngadeu, který přestoupil do Slavie vloni v létě z rumunského Botosani.

V minulých dnech si užil oslavy prvního kamerunského titulu od roku 2002. "Kamerun na něco takového čekal už 15 let, takže si dokážete představit, jak emotivní oslava následovala. Oslavili jsem to nejprve sami hráči s nejbližším okolím, následně jsme byli přijati oficiálně u prezidenta. Uspořádal menší slavnost, kde jsme dostali medaile," uvedl.

Na mistrovství patřil k nejlepším hráčům a dokonce vstřelil dva góly, navíc oba vítězné. Přitom hrál na stoperu, zatímco ve Slavii s výjimkou začátku podzimu nastupuje na pozici defenzivního záložníka. "Pro mě v tom není žádný rozdíl. V záloze jsem se vycvičil, už když jsem byl v Německu. Jako obránce jsem působil ještě předtím, než jsem přišel do Evropy. Mezi těmi pozicemi pro mě není až takový rozdíl, všude se cítím svůj," uvedl Ngadeu.

Sport
zdroj: ČT4

Michael Ngadeu: "Když člověk jede na nějakou takovou významnou soutěž, nejede tam s myšlenkou prohrát, ale zvítězit. Díky bohu se nám podařilo vyhrát. Už když jsme vyhráli čtvrtfinále nad Senegalem, začal jsem si myslet na vítězství. Doufal jsem, a když to přišlo, až tak překvapený jsem nebyl."

Nyní už myšlenkami míří ke startu jarní části ligy, byť v úvodním sobotním kole proti Jihlavě kvůli karetnímu trestu ještě nastoupit nemůže. "Z pohledu sportovce je celá kariéra založená na získávání trofejí a titulů. Určitě to ještě něco přebít může. Africký pohár už je za námi a musím se soustředit na to, co přijde," uvedl Ngadeu.

"Na něco, co se tomu může vyrovnat, nebo být ještě silnější, to kdyby Slavia získala titul. Věřím, že máme všechny trumfy, které nám pomohou toho dosáhnout. Africký titul je obrovskou pozitivní motivací, aby se nám něco podobného povedlo v lize," dodal Ngadeu.

Přestože na africkém šampionátu zářil, jako hvězda se necítí. "Ne, to ne. Nepovažuji se za hvězdu, i když ji ze mě možná teď lidé dělají. Jsem pořád na začátku kariéry, například jsem nebyl na mistrovství světa," uvedl Ngadeu.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia začne jaro v Edenu proti Jihlavě
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články