Následuje
FIS magazín SP

Neznalost neomlouvá. Náhradník v druhé Bundeslize zavinil nevídanou penaltu

Záložník Kielu Michael Eberwein to myslel dobře. Zahrál si na podavače míčů, když v rozlišováku zpracoval nepřesnou střelu Silverého Ganvouly z Bochumi. Takové počínání je ale pravidly zapovězené, a poněvadž se zákrok odehrál ve vápně, přísný rozhodčí po konzultaci s videem nařídil penaltu. Kiks kielské mrzet tolik nemusel, protože dokázali v 11. kole znovu jít do vedení a vyhrát 2:1.

Ganvoula z Bochumi proměňuje nabídnutou penaltu
zdroj: ČTK/DPA autor: Frank Molter

Záložník Michael Eberwein se společně se spoluhráči rozcvičoval za vlastní brankou, kde ve 37. minutě zachytil míč po nepřesné střele bochumského Silvéreho Ganvouly. Dostal se však při tom do hřiště a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil kvůli porušení pravidel pokutový kop.

Ganvoula, jenž si penaltu "vybojoval", ho proměnil a vyrovnal na 1:1. Domácí ale v druhé půli vstřelili vítězný gól a Eberwein si mohl oddychnout. "On to pravidlo neznal. Myslím, že si ale ještě v této sezoně bude muset ledacos vyslechnout," řekl trenér Kielu Ole Werner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy