Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liverpool sestřelil Manchester City, Leicester v čele s Vardym skolil Arsenal

Na tři body mohl snížit Manchester City vedení fotbalistů Liverpoolu v anglické lize, jenže "Reds" svého pronásledovatele v tabulce porazili 3:1, poslali jej až na na čtvrté místo a vedou před ním už o devět bodů. Druhý se ztrátou osmi bodů je po 12. kole Leicester, který zdolal Arsenal 2:0 a jen o bod vyšší náskok než má nyní Liverpool na špici tabulky měl po 12. kole pouze Manchester United v sezoně 1993/94. Skvělou formu potvrdila Chelsea, která na Stamford Bridge porazila 2:0 Crystal Palace. Naopak dál se trápí Tottenham, jenž remizoval s Sheffieldem United 1:1 a popáté za sebou nezvítězil. Manchester United skolil Brighton 3:1.

Mohamed Salah dává druhý gól Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

Stále neporažený suverén sezony Liverpool se ujal vedení nad City už v šesté minutě, kdy Fabinho zpracoval míč zhruba 25 metrů od branky a parádní ranou ho poslal přesně k tyči. Ve 13. minutě uklidil Salah v plné rychlosti hlavou do sítě centr Andrewa Robertsona a Liverpool vedl 2:0. "Moji hráči byli od začátku absolutně soustředění na výkon. Hráli jsme skvěle," řekl po utkání kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

"Citizens" přidali na aktivitě a také začali hrozit před Alissonem. Největší šanci měl po rychlé kombinaci levý bek Angelino, jeho tečovaná střela ale skončila na tyči. "Reds" ještě nikdy neprohráli domácí utkání Premier League, ve kterém vedli o dva góly a ani tentokrát nepřipustili drama.

V 51. minutě zvýšil náskok přesnou hlavičkou na zadní tyči Sadio Mané. Senegalský útočník vstřelil v tomto kalendářním roce před svými fanoušky 16. ligový gól a je v tomto ohledu nejlepší v Premier League.

V dresu obhájců titulu se neprosadil nejlepší střelec týmu Sergio Agüero, který odehrál 250. ligový zápas za City. Až v 78. minutě snížil Bernardo Silva. "Není jednoduché reagovat na dvougólovou ztrátu tak, jak jsme to dokázali my. Byl to jeden z nejlepších výkonů, který jsme pod mým vedením předvedli," hledal po utkání pozitiva trenér poražených Pep Guardiola. "Citizens" nevyhráli na Anfieldu v 17. ligovém zápase za sebou a jsou čtvrtí. "V podobné pozici jsme byli i loni. Je teprve listopad a čeká nás ještě spousta zápasů, Liverpool teprve bude hrát u nás na Etihad. Nikdy se nevzdáme," řekl záložník Bernardo Silva.

Klíčovým mužem Leicesteru byl v utkání s Arsenalem opět nejlepší střelec soutěže Jamie Vardy, který už má aktuálně na kontě jedenáct branek. Anglický útočník nejprve v 68. minutě otevřel skóre, když zužitkoval oku lahodící kombinaci po ose James Maddison - Tielemans, a o sedm minut později přihrál na druhý gól Maddisonovi.

"Gunners" nevyhráli počtvrté za sebou a v tabulce jsou šestí s devítibodovou ztrátou na Leicester a čtrnáctibodovou na vedoucí Liverpool. 

Fotbalisté Leicesteru se radují z gólu v utkání proti Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Manchester United slavil na Old Trafford třikrát

"Red Devils" zápas zvládli, přestože trenér Ole Gunnar Solskjaer poslal na hřiště nejmladší základní jedenáctku v této sezoně Premier League.

Jeho svěřenci udeřili dvakrát hned v úvodu. V 17. minutě se prosadil tečovanou střelou Andreas Pereira a vzápětí si srazil míč do vlastní sítě Davy Propper. United dali na Old Trafford dva góly v prvním poločase teprve podruhé v tomto kalendářním roce.

V 64. minutě snížil kapitán Brightonu Lewis Dunk, ale na jeho trefu bleskově odpověděl Marcus Rashford.

Tammy Abraham a Christian Pulisic z Chelsea se radují z gólu
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

Před sezonou se Chelsea nevěřilo a mnozí experti ji tipovali mimo pozice zaručující postup do Ligy mistrů. "Blues" jsou však pod taktovkou Franka Lamparda zápas od zápasu lepší, což dokumentovali i proti Crystalu Palace. Mezi anglickou elitou se radovali pošesté za sebou a jsou třetí. 

Poprvé se prosadili v 52. minutě zásluhou Abrahama. Dvaadvacetiletý anglický útočník zužitkoval nezištnou přihávku Williana a stal se po Arjenu Robbenovi druhým nejmladším hráčem klubu, jenž nastřílel v Premier League deset branek.

V tabulce nejlepších kanonýrů soutěže navíc dohnal Jamieho Vardyho z Leicesteru. Vítězství následně pojistil v 79. minutě Pulisic, který dorazil do sítě zblokovanou ránu střídajícího Batshuayie.

Tottenham opět nebodoval naplno

Tottenham se ujal vedení v 58. minutě gólem Son Hung-mina, ale na zásah korejského útočníka odpověděl obránce nováčka anglické ligy George Baldock. Sheffield neprohrál v soutěži v pátém střetnutí v řadě, přičemž potřetí remizoval.

Burnley si jednoznačně poradilo s West Hamem 3:0, Everton si odvezl ze Southamptonu výhru 2:1 a Newcastle doma udolal Bournemouth 2:1. 

Po třech remízách bodoval naplno Wolverhampton, jenž porazil Aston Villu 2:1. V závěru poločasů skórovali Rúben Neves a nejlepší střelec "Vlků" Raúl Jiménez, který dal pátý gól v sezoně. V nastavení už jen snížil po rohovém kopu Trézéguet.

Deulofeu režíroval vítězství. Watford přepustil poslední místo Norwichi

"Hornets" do utkání skvěle vstoupili. Barcelonský odchovanec Gerard Deulofeu už ve 2. minutě obral o míč váhajícího obránce, s lehkostí sobě vlastní postupoval vstříc brance domácího Krula a technickou střelou k pravé tyči ho překonal. 

Fotbalisté Watfordu oslavují gól v Norwichi
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

Snahu Norwiche o vyrovnání navíc v 52. minutě utlumil druhou trefou střídající Andre Gray, který zužitkoval přesný centr Deulofea. Přestože po vyloučení Kabaseleho v 65. minutě hráli "Canaries" až do závěrečného hvizdu přesilovku, nedokázali ji zužitkovat.   

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:

Norwich - Watford 0:2 (2. Deulofeu, 52. Gray), Chelsea - Crystal Palace 2:0 (52. Abraham, 79. Pulisic), Burnley - West Ham United 3:0 (11. Barnes, 44. Wood, 54. vlastní Jiménez), Newcastle - Bournemouth 2:1 (42. Yedlin, 52. Clark - 14. Wilson), Southampton - Everton 1:2 (50. Ings - 4. Davies, 75. Richarlison), Tottenham - Sheffield United 1:1 (58. Son Hung-min - 78. Baldock), Leicester - Arsenal 2:0 (68. Vardy, 75. Maddison), Manchester United - Brighton 3:1 (17. Pereira, 19. vlastní Propper, 66. Rashford - 64. Dunk), Wolverhampton - Aston Villa 2:1 (41. Neves, 84. Jiménez - 90.+2 Trézéguet), Liverpool - Manchester City 3:1 (6. Fabinho, 13. Salah, 51. Mané - 78. B. Silva).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články