Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nezastavitelný, brilantní, úžasný, dokonalý. Guardiola nešetřil chválou na De Bruyneho

Na středeční zápas Premier League ve Wolverhamptonu pravděpodobně nikdy nezapomene. Kreativní záložník Kevin De Bruyne totiž čtyřmi brankami rozhodl o jednoznačném vítězství Manchesteru City 5:1 a obhájce titulu přiblížil k dalšímu mistrovskému primátu. Není divu, že jeho fenomenální výkon vzbudil nejen na Ostrovech ohlas. Vodopád komplimentů obdržel Belgičan i od svého trenéra.

Kevin De Bruyne z Manchesteru City oslavuje gól ve Wolverhamptonu
zdroj: REUTERS

De Bruyne rozvlnil třikrát síť na Molineux Stadium během úvodních 24 minut a zaznamenal třetí nejrychlejší hattrick od začátku utkání v historii soutěže. Po třetím přesném zásahu roztáhl ruce a dle ostrovních médií imitoval gólovou oslavu nové akvizice Citizens Erlinga Haalanda. O spojitosti se známou meditační pózou norského útočníka se však dle vlastních slov dozvěděl až během pozápasového rozhovoru. 

V 60. minutě ještě zvýšil na 4:1 a triumf favoritů dokonal Raheem Sterling. "Udělal jsem tu oslavu, protože jsem třikrát skóroval, to se nestává každý den. Byl to skvělý úvod od týmu i ode mě. Myslím, že jsme odehráli dobrý venkovní zápas. Mám velkou radost," řekl De Bruyne.

"Výborně jsme na hřišti alternovali s Bernardem Silvou nebo Philem Fodenem. Každou šanci v prvním poločase jsme proměnili, což se do utkání promítlo," doplnil třicetiletý špílmachr.

De Bruyne, jenž v tomto ročníku zaznamenal 19 soutěžních branek a 13 asistencí, si mimo jiné vysloužil velkou chválu od kouče Pepa Guardioly. "Nezastavitelný, brilantní, úžasný, vynikající, dokonalý," sypal španělský kouč množství superlativů na jeho adresu.

"Kevin vždy dokáže mimořádné věci. Je fantastický, když jde o asistence, ale musí dávat i góly, což se mu v tomto ročníku daří. Je nejproduktivnější za dobu, co spolupracujeme. Jsem za něj moc rád, protože skóroval čtyřikrát v rozhodující fázi ligy, to je hrozně důležité. Jen mě mrzí, že pátý gól mu překazila tyč," připomněl Guardiola.

Manchester City udržel dvě kola před koncem sezony tříbodový náskok před druhým Liverpoolem. "Musíme hrát pokaždé jako s Wolverhamptonem. V neděli nás čeká West Ham, který prožívá skvělou sezonu a hraje výborně. Je to jejich poslední domácí duel, takže víme, že to bude hodně těžké," uzavřel De Bruyne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články