Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nezasloužili jsme si prohrát, míní Španělé. Neskutečné, zní ze Slovenska

Žilina (Slovensko) - Španělští fotbalisté se nechtějí s prohrou 1:2 na Slovensku úplně vyrovnat, nepovažují výsledek za spravedlivý. Úřadující evropští šampioni si prý v Žilině zasloužili minimálně remizovat.

Juraj Kucka se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK/AFP

Španělé prohráli kvalifikační duel poprvé od října 2006, kdy podlehli Švédsku. "Je to nečekaný výsledek. Myslím, že jsme si zasloužili alespoň remízu. Podle mého názoru však nemáme žádnou negativní šňůru," řekl po zápase Del Bosque. "Výsledek není spravedlivý a zasloužili jsme si vyhrát. Měli jsme hodně šancí a oni jich měli jen pár. Měli na rozdíl od nás štěstí před brankou," uvedl obránce Juanfran.

Na vedoucí branku Juraje Kucky z první půle sice dokázal v 81. minutě odpovědět Paco Alcácer, ale Miroslav Stoch v závěru po brejku zařídil domácím cennou výhru. "V prvním poločase kromě toho přímého kopu nic neměli. Po vyrovnávací brance jsme šli za vítězstvím. Chtěli jsme přidat druhý gól a neměli jsme moc hráčů vzadu, což vedlo k porážce," uvedl Alcácer. "Vyšel jim jeden z mála protiútoků. Nezasloužili jsme si to. Nezbývá nám nic jiného než pogratulovat soupeři," přidal bek Atlétika Madrid Juanfran.

Del Bosque své hráče za porážku nekritizoval a ocenil výkon plzeňského brankáře Matúše Kozáčika. "Nemůžeme si na hráče vůbec stěžovat. Ukázali jsme trpělivost, ale nebyli dost efektivní a jejich gólman byl vynikající," prohlásil třiašedesátiletý kouč.

Kozáčik hrdinou

Plzeňský gólman podle svých slov odchytal největší zápas kariéry. "Velice mě těší, že jsme to vzadu v obraně zvládli. Dokázali jsme to jako mužstvo, podali jsme vynikající výkon a tento skvělý výsledek jsme si zasloužili," řekl Kozáčik. "Byl to určitě můj největší zápas v kariéře a věřím, že jich ještě několik bude," přidal třicetiletý brankář.

Matúš Kozáčik
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Zároveň se zastal hostujícího gólmana Casillase, kterému v 17. minutě přes ruku propadl míč do sítě po Kuckově ráně z přímého kopu. "Je to velmi těžké, protože tyhle míče jsou nevyzpytatelné. Když brankář udělá nějaký pohyb dopředu a v tu chvíli přijde taková tvrdá střela, není lehké na to správně zareagovat. Měl to těžké," dodal Kozáčik.

Slovenská média plesají

"Neskutečné! Slováci zdolali Španěly. Kozáčik chytal jako malý bůh," uvedl portál listu Pravda na adresu plzeňského brankáře Matúše Kozáčika.

Slovenská média oslavují senzační vítězství. "Tohle jsme tu ještě neměli. Slovenští fotbalisté se stali hrdiny 5,5milionového národa," napsal deník Šport. "Neuvěřitelné se stalo skutečností. Naši fotbalisté mají po dvou zápasech v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2016 šest bodů, když po vítězství v Kyjevu nad Ukrajinou senzačně zdolali v Žilině obhájce titulu Španělsko," uvedl list.

Deník Sme na svém webu připomněl, že fotbalisté Slovenska porazili Španělsko poprvé v historii. "Takový senzační vstup do kvalifikace Slováci nikdy neměli, zdolali oba největší favority," napsal portál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články