Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nezapomenutelná konverzace v době pandemie? Fotbalisté Norwiche volají permanentkářům

Pozitivní vlna solidarity se v současnosti nese více či méně celou Evropou. Lidé k sobě nacházejí cestu navzdory bezpečnostním opatřením a pomocnou ruku nabízejí den co den také profesionální sportovci. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Roger Federer nebo Rafael Nadal darovali nemocnicím sumu v milionech korun, José Mourinho připravuje jídlo seniorům a řadu osobností rozšířili i fotbalisté Norwiche...

Tim Krul v dresu Norwiche v utkání FA Cupu
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

Každý z hráčů posledního týmu Premier League totiž dostal od klubu seznam nejvěrnějších permanentkářů a formou telefonátů se jim snaží zpříjemnit denní rutinu.

"Máme relativně velké množství fanoušků v důchodovém věku. Povídáme si s nimi hlavně o kopané, ale řeč sklouzne také k životním tématům. Sem tam se společně i pořádně zasmějeme," popsal brankář Tim Krul novou náplň práce fotbalistů Canaries.

"V případě jejich zdravotního problému kontaktujeme nemocnici a pomáháme i v tomto směru," doplnil.   

Účastník mistrovství světa 2014, kde v dresu Nizozemska slavil zisk bronzové medaile, je oporou také lidem ve svém okolí. "Můj soused má 94 let. Chodím mu teď pravidelně nakupovat. Když jsem to udělal poprvé a viděl jeho upřímnou reakci, dojalo mě to. Je to sice malá věc, ale každý den z ní mám opravdu radost," přidal Krul.

Je známo, že starší lidé jsou během pandemie koronaviru nejzranitenější skupinou. Ve Velké Británii dostali doporučení, aby v příštích 12 týdnech zůstali v domácí izolaci.

Doposud podlehlo na Ostrovech nemoci COVID-19 už 578 obyvatel. K dnešnímu dni zároveň razantně stoupl počet případů nakažení na 11 658, čímž se oproti včerejšku zvýšil o více než 2100.

Zdroj
telegraaf.nl, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články