Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Nezaměstnaný" Baroš už trénuje na hřišti. Na MS věří Německu a Ghaně

Praha - Milan Baroš přes pět měsíců po operaci zkříženého vazu v koleně zdárně pokračuje v rekonvalescenci a jeho stav se postupně lepší. Bývalý reprezentant odhaduje, že bude potřebovat ještě měsíc až měsíc a půl, aby byl stoprocentně připravený. Teprve pak začne řešit, co dál. Momentálně se nabídkami na další angažmá nezabývá, i když mu po sezoně skončila smlouva v tureckém Antalyasporu.

Milan Baroš na tréninku České asociace fotbalových hráčů (ČAFH)
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Nejprve potřebuju doléčit zranění. Až budu vědět, že jsem stoprocentně fit, tak se teprve rozhodnu, co dál. Zatím si nejsem jistý, kde skončím," řekl Baroš novinářům v Praze na kempu profesionálních hráčů bez angažmá, který pořádá Česká asociace fotbalových hráčů (ČAFH) a kam si přišel zatrénovat.

Téměř půl roku po operaci ještě nemůže trénovat úplně naplno. "Lepší se to, ale stoprocentní to ještě není. Musím tu nohu hlídat. Ještě je čas, ještě budu potřebovat tak měsíc až měsíc a půl," odhadoval Baroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Baroš doléčuje koleno a trénoval s hráčskou asociací

Rekonvalescence zatím probíhá v pořádku. "Není to tak, že bych půl roku seděl doma na zadku a přišel teď na trénink. Čtrnáct dní po operaci jsem trénoval individuálně. Každým týdnem se to zlepšuje, noha sílí. Takže zatím nejsou žádné komplikace," pochvaloval si dvaatřicetiletý útočník.

Baník, nebo daleká Indie?

Vzhledem k tomu, že zatím není úplně fit, neřeší svou další fotbalovou budoucnost. Spekulovalo se o zájmu z Indie, ve hře může být také Ostrava, kde Baroš začínal s velkým fotbalem a vloni vypomáhal na jaře se záchranou v lize.

"Určitě je to taky jedna varianta, ale pro mě je prostě prioritou dát se do pořádku. Nemůžu nikomu slíbit, že se zapojím do přípravy, když nejsem stoprocentně fit," prohlásil nejlepší střelec evropského šampionátu v roce 2004.

S agentem Pavlem Paskou zatím žádné nabídky neřeší. "Říkal jsem mu, ať mi ani nic neříká, jestli něco je nebo není. Teprve až se stoprocentně vyléčím, pak si sedneme a uvidíme, co bude nejlepší cesta. Tedy jestli vůbec budu pokračovat, jestli mi to zdravotní stav dovolí," řekl Baroš.

Je rád, že může na kempu pro hráče bez angažmá v Záběhlicích trénovat v kolektivu. Pozval ho bývalý reprezentační spoluhráč Vladimír Šmicer, člen výkonného výboru ČAFH. "Je to super, že nemusím trénovat jen individuálně. V kolektivu to člověka víc motivuje. Uvidím, jestli nevyužiju i další tréninky," plánoval.

Stíhá sledovat i probíhající mistrovství světa v Brazílii, kde se nedaří evropským týmům. "Možná je to dané i klimatickými podmínkami. Chilané, Mexičané, Brazilci jsou doma a jsou na to více zvyklí. Evropané se těm podmínkám nedokázali tolik přizpůsobit," mínil Baroš.

"Myslím, že mezi největší favority teď budou patřit Němci. Je tam Argentina, myslím, že ještě postoupí Ghana. Hodně favoritů už vypadlo, ale je těžké říct jeden tým, který to vyhraje," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články