Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Neymarův gól nestačil, Santos Pohár osvoboditelů neobhájí

Sao Paulo - Fotbalisté Santosu ani s hvězdným útočníkem Neymarem v sestavě neobhájí Pohár osvoboditelů. Po domácí prohře v úvodním semifinále s jiným brazilským celkem Corinthians jim v odvetě nestačila remíza 1:1 a Corinthians si tak poprvé ve své historii zahrají o nejcennější jihoamerickou klubovou trofej.

Ani Neymar Santos nespasil
zdroj: Getty Images autor: Lio Suenaga

Santos získal loni Pohár osvoboditelů poprvé od 60. let a éry legendárního Pelého. Na trofeji se velkou měrou podílel jednadvacetiletý útočný talent Neymar. I ve středeční odvetě se zapsal mezi střelce, jenže postup Corinthians zařídil vyrovnávacím gólem v 48. minutě Danilo.

"Všichni jsme si to zasloužili, od hráčů přes klubové vedení po fanoušky. Ale ještě jsme nic nevyhráli, zůstáváme nohama na zemi," prohlásil hrdina Danilo, který obdobu evropské Ligy mistrů vyhrál už v roce 2005 s týmem Sao Paula.

Corinthians v této sezoně Poháru osvoboditelů zatím neprohráli ani jednou a ve 12 zápasech inkasovali pouhé tři góly. O trofej si zahrají buď s šestinásobným vítězem Bocou Juniors, nebo s Universidadem de Chile. První duel vyhrál argentinský favorit 2:0, odveta se hraje dnes v Chile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články