Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Neymar si vyslechl další trest. Ve francouzské lize nebude hrát tři kola

Neymar dostal po trestu od UEFA další zákaz startu, tentokrát za své chování po finále Francouzského poháru. Disciplinární komise rozhodla, že si Brazilec nezahraje tři utkání. Přijde tak o závěrečná dvě ligová kola i úvodní zápas nové sezony. Klub trest označil za přehnaný a rozhodl se odvolat.

Neymar se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: REUTERS autor: Charles Platiau

Neymar dostal od disciplinární komise trest za to, že se ohnal po fanouškovi, který provokoval hráče Paris St. Germain, když si kolem něj šli na tribunu pro stříbrné medaile. Pařížský celek sice ve finále nad Rennes vedl už 2:0, ale nakonec s týmem českého brankáře Tomáše Koubka prohrál 5:6 v penaltovém rozstřelu.

Podle agentury AFP vstoupí trest, jehož součástí je i podmíněný distanc na další dva zápasy, v platnost až v pondělí, takže Neymar může nastoupit k sobotnímu ligovému duelu s Angers. Poté brazilský reprezentant přijde o závěrečná dvě kola s Dijonem a Remeší. Paris St. Germain už ale o nic nehraje, protože titul si zajistil v předstihu.

Pro Neymara jde o druhý citelný disciplinární trest během krátké doby. Nedávno dostal od Evropské fotbalové unie UEFA třízápasový zákaz činnosti za to, že po nečekaném vyřazení pařížského celku v osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem United ostře zkritizoval rozhodčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články