Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Neymar dostal svolení k jednání s PSG. Spoluhráčům oznámil odchod z Barcelony

Barcelona – Suverénně nejdražší fotbalový přestup všech dob se s velkou pravděpodobností doopravdy uskuteční. Brazilská ofenzivní hvězda Neymar dostal od klubového vedení Barcelony svolení k přestupu do Paris Saint-Germain, pětadvacetiletý fotbalista se již rozloučil se spoluhráči. Částka za přestup činí 222 milionů eur (zhruba 5,8 miliard korun).

Neymar přijíždí do tréninkového centra Barcelony
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

"PSG tuhle sumu za Neymara zaplatí. Ještě tento týden bude v Paříži představen jako nová posila," citovala hráčova agenta a poradce Wagnera Ribeira španělská média. Neymar, o jehož odchodu z Barcelony se spekuluje několik posledních týdnů, už přicestoval do francouzské metropole, kde jedná o závěrečných detailech dohody.

Předtím informoval zástupce katalánského velkoklubu o záměru odejít. Barcelona potvrdila, že bude požadovat vyplacení celé částky uvedené ve výstupní klauzuli.

Je nám líto, video expirovalo.
Přestup Neymara do PSG se má stvrdit v příštích dnech

O Neymarově odchodu do Paříže se spekulovalo již delší dobu, ačkoli má s "Blaugrana" smlouvu až do roku 2021. Francouzský vicemistr je prý připraven za pětadvacetiletého útočníka zaplatit výstupní klauzuli ve výši 222 milionů eur (zhruba 5,8 miliard korun), čímž by z Neymara udělal nejdražšího fotbalistu historie.

Dosud tento primát patřil Francouzovi Paulu Pogbovi, který loni přestoupil z Juventusu Turín do Manchesteru United za 105 milionů eur (asi 2,8 miliardy korun).

Co Neymara k odchodu vede? Podle španělských médií nejde o jeden zásadní důvod či nespokojenost v klubu. Neymar je v Barceloně spokojený, se spoluhráči vychází dobře a v klubu na týmové úrovni dosáhl všeho, čeho mohl dosáhnout. Brazilská hvězda ale zůstává ve stínu Lionela Messiho, jenž navíc před dvěma týdny podepsal novou smlouvu – a platově je na tom Argentinec údajně třikrát lépe než jeho spoluhráč. Brazilský útočník by prý navíc rád hrál více ze středu, kde momentálně působí Luis Suárez.

Z týmu ke všemu postupně odešli všichni Neymarovi spoluhráči z Brazílie. Hned čtyři Neymarovi krajané přitom působí v týmu francouzského vicemistra – Thiago Silva, Marquinhos, Lucas Moura a nově i Dani Alves, bývalý Neymarův spoluhráč z Barcelony. Pětadvacetiletý hráč má údajně také pochybnosti o novém trenérovi Barcelony Ernestovi Valverdeovi.

Neymar přišel do Barcelony v létě 2013 ze Santosu. V katalánském celku se vypracoval v jednoho z nejlepších fotbalistů světa a s Lionelem Messim a Luisem Suárezem vytvořil obávané ofenzivní trio. Brazilský kapitán odehrál za Barcelonu 186 soutěžních zápasů a nastřílel 105 gólů. Získal osm trofejí včetně dvou španělských titulů a jednoho triumfu v Lize mistrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články